POKRAJINSKA UREDBA
O NEPOKRETNOSTIMA ZA REPREZENTATIVNE POTREBE AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 19/2013)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom pokrajinskom uredbom određuju se nepokretnosti za reprezentativne potrebe Autonomne Pokrajine Vojvodine, organ koji obavlja poslove održavanja i fizičko-tehničkog obezbeđenja tih nepokretnosti i propisuju se uslovi i način njihovog korišćenja.

Član 2

Nepokretnosti za reprezentativne potrebe jesu gostinske vile, kao i druge nepokretnosti koje služe za potrebe reprezentacije, uključujući i zemljište na kome se nalaze, sa pratećim objektima.

Nepokretnosti iz stava 1. ovog člana služe za reprezentativne i protokolarne potrebe, održavanje službenih sastanaka, razgovora sa delegacijama iz zemlje i inostranstva, održavanje svečanosti povodom jubileja, uručivanja nagrada, dodele priznanja, svečanih i drugih prijema.

Član 3

Gostinske vile su:

1) vila u Čortanovcima;

2) vila u Sremskoj Kamenici;

3) vila na Ravnama.

Član 4

Poslove održavanja i fizičko-tehničkog obezbeđenja reprezentativnih zgrada vrši Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa (u daljem tekstu: Uprava).

II USLOVI I NAČIN KORIŠĆENJA OBJEKATA

Član 5

Vila u Čortanovcima i vila u Sremskoj Kamenici (u daljem tekstu: reprezentativne zgrade) koriste se bez naknade, za reprezentativne potrebe organa Autonomne Pokrajine Vojvodine, funkcionera i lica koja po posebnom ovlašćenju Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine predstavljaju Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu.

Za namene iz člana 2. stav 2. ove pokrajinske uredbe, reprezentativne zgrade mogu koristiti i državni organi.

Član 6

Saglasnost za korišćenje reprezentativnih zgrada daje sekretar Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 7

Reprezentativne zgrade koriste se na osnovu pisanog zahteva, uz koji se prilaže i saglasnost iz člana 6. ove pokrajinske uredbe.

Zahtev za korišćenje reprezentativne zgrade sadrži: svrhu korišćenja, broj korisnika, mesto, vreme na koje se zahteva korišćenje zgrade i posebne zahteve korisnika ako ih ima.

Zahtev iz stava 1. ovog člana, podnosi se na realizaciju Upravi, najkasnije 48 sati pre početka korišćenja reprezentativnih zgrada.

Član 8

Kad se reprezentativne zgrade koriste za prijeme za koje se obezbeđuju usluge protokolarnog karaktera, o organizaciji i obavljanju drugih poslova u vezi sa prijemom, stara se služba protokola pokrajinskog organa, po čijem zahtevu se prijem organizuje, u saradnji sa Upravom.

Član 9

Ugostiteljske i druge usluge pružene po zahtevu korisnika, obračunavaju se na teret Uprave, u skladu sa normativima i cenovnikom usluga koje utvrđuje direktor Uprave.

Troškove izvršenih usluga u reprezentativnim zgradama za potrebe reprezentacije, overava podnosilac zahteva ili lice koje on ovlasti.

U pomoćnim knjigama Uprave vodi se posebna evidencija korisnika usluga u reprezentativnim zgradama.

Član 10

Ukoliko ne postoji potreba za korišćenjem neke od reprezentativnih zgrada, ta zgrada se može dati u zakup, u skladu sa zakonom.

III PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 11

Vila na Ravnama privremeno se ne koristi za namene iz člana 2. stav 2. ove pokrajinske uredbe, usled devastiranosti objekta.

Član 12

Danom stupanja na snagu ove pokrajinske uredbe, prestaje da važi Odluka o korišćenju objekata Autonomne Pokrajine Vojvodine, broj: 332-00002/2001 od 14. marta 2001. godine.

Član 13

Ova pokrajinska uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".