ODLUKA
O BRATIMLJENJU I SARADNJI GRADA JAGODINE SA GRADOM VERONA IZ REPUBLIKE ITALIJE

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 10/2013)

Član 1

Polazeći od principa dobrovoljnosti i međusobnog zbližavanja, grad Jagodina uspostavlja saradnju i bratimi se sa gradom Verona iz Republike Italije.

Član 2

Bratimljenje je osnov za dalje produbljivanje prijateljstva naroda Srbije i Italije, a posebno građana grada Jagodine i grada Verone i predstavlja osnov za bolje uzajamno upoznavanje građana ova dva grada.

Radi izgradnje zajedničkih stavova o bitnim pitanjima u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, zdravstva, fizičke kulture i turizma vršiće se razmena delegacija, dokumentacionih materijala, publikacija i drugih vidova saradnje.

Član 3

Za ostvarivanje saradnje grad Jagodina i grad Verona će utvrditi protokol o saradnji, na osnovu koga će se izraditi program za saradnju u pojedinim oblastima.

Za izradu programa saradnje obrazovaće se radna grupa sa predstavnicima grada Jagodine i grada Verone.

Član 4

Gradonačelnik grada Jagodine i gradonačelnik grada Verone potpisaće protokol o saradnji o uspostavljanju bratskih veza između grada Jagodine i grada Verone.

Ovlašćuje se gradonačelnik da u ime grada Jagodine potpiše povelju o bratimljenju.

Član 5

Sredstva za finansiranje međunarodne saradnje i realizaciju ove Odluke obezbeđena su u budžetu grada Jagodine.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom glasniku grada Jagodine", po dobijanju saglasnosti Vlade Republike Srbije.