ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PROCENU VREDNOSTI NEPOKRETNOSTI I ZEMLJIŠTA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 17/2013)

I Obrazuje se Komisija za procenu vrednosti nepokretnosti i zemljišta (u daljem tekstu: Komisija) kao povremeno radno telo Gradskog veća.

II Komisija se obrazuje u sastavu:

1. Bojana Divac - načelnik Sekretarijata za građevinarstvo, urbanizam i zaštitu životne sredine - predsednik Komisije,

2. Tomislav Spasenić - načelnik Odeljenja za prostorno planiranje - član Komisije i

3. Vojislav Mladićević - izvršilac za poslove urbanističko-građevinske pripreme u realizaciji investicija - član Komisije.

III Komisija se obrazuje sa zadatkom da vrši procenu nepokretnosti i zemljišta koje se pribavlja za potrebe grada Kragujevca, javnih preduzeća, ustanova i organizacija čiji je osnivač Grad.

IV Komisija će u svome radu koristiti pečat Gradske uprave za poslove lokalne samouprave i opšte uprave - Sekretarijata za građevinarstvo, urbanizam i zaštitu životne sredine.

V Komisija je obavezna da o izvršenoj proceni nepokretnosti i zemljišta sačini zapisnik i donese rešenje o utvrđenoj tržišnoj vrednosti predmetne nepokretnosti i zemljišta, kao i dostavlja izveštaje o radu.

Komisija je obavezna da dostavlja mesečni izveštaj o radu, odnosno izvršenim procenama Sekretarijatu za imovinu, najkasnije do 5. u mesecu za prethodni mesec , kao i godišnji Izveštaj Gradonačelniku grada Kragujevca.

VI Komisija ima pravo na naknadu za rad. Naknada se utvrđuje za svakog člana Komisije, na mesečnom nivou, u visini od 8.000,00 (osam hiljada) dinara neto, a po dostavljenom mesečnom Izveštaju o radu, odnosno izvršenim procenama.

Sredstva za isplatu naknade iz stava 1. ovog poglavlja obezbediće se iz budžeta grada Kragujevca, sa Razdela 6-Gradska uprava za poslove lokalne samouprave i opšte uprave, Glava 6.3 Imovina, Funkcija 130-Opšte usluge, ekonomska klasifikacija 423-usluge po ugovoru.

VII Danom donošenja ove odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za procenu vrednosti nepokretnosti i zemljišta, koju je doneo Gradonačelnik grada Kragujevca, broj: 112-563/07-II od 17.09.2007. godine i 29.02.2008. godine.

VIII Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".