ODLUKA

O POSEBNIM USLOVIMA ZA IZDAVANJE INFORMACIJE O LOKACIJI I LOKACIJSKE DOZVOLE NA PROSTORU GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA GRADA UŽICA

("Sl. list grada Užica", br. 12/2013)

Član 1

Do donošenja planova generalne regulacije, odnosno planova detaljne regulacije, a najkasnije u roku od dve godine od dana stupanja na snagu ove Odluke, informacija o lokaciji i lokacijska dozvola se izdaje na osnovu pravila uređenja i građenja iz Generalnog urbanističkog plana grada Užica do 2020. godine ("Sl. list grada Užica" broj 14/11), odnosno plana generalne regulacije propisanih za tu zonu, uz obaveznu izradu urbanističkog projekta.

Član 2

Na području za koje nije donet plan generalne regulacije (prostorna celina Užice) primenjivaće se regulacija iz preispitanih planova, uz primenu pravila uređenja i građenja iz Generalnog urbanističkog plana grada Užica do 2020. godine ("Sl. list grada Užica" broj 14/11), uz obaveznu izradu urbanističkog projekta.

Član 3

Do donošenja planova detaljne regulacije za prostorno kulturno-istorijske celine lokacijska dozvola će se izdavati na osnovu uslova Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kraljevo i pravila uređenja i građenja propisanih Generalnim urbanističkim planom grada Užica do 2020. Godine ("Sl. list grada Užica" broj 14/11), uz obaveznu izradu urbanističkog projekta.

Član 4

Za objekat Studentskog centra u Krčagovu lokacijska dozvola se izdaje na osnovu PGR "Krčagovo" u Užicu ("Sl. list grada Užica" broj 5-5/12).

Član 5

Obavezuje se JP "Direkcija za izgradnju" Užice da u postupku javne prezentacije urbanističkog projekta, na lokacijama u obuhvatu urbanističkih planova, čiji je obrađivač JP "Direkcija za izgradnju" Užice, a čija je izrada u toku, da mišljenje na urbanistički projekat.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".