ODLUKA
O POSTUPKU PRENOSA IMOVINE, OBAVEZA I ARHIVE FONDA ZA RAZVOJ AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 25/2013 i 43/2014 - ispr.)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se postupak prenosa imovine, prava, obaveza i arhive Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Fond) na Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu (u daljem tekstu: AP Vojvodina).

Član 2

Fond je osnovan 2002. godine Odlukom o osnivanju Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 4/2002, 7/2002, 15/2002, 3/2006 i 11/2010).

Fond prestaje sa radom u skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o prestanku rada Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list APV", broj: 3/2012 i 40/2012) dana 30. juna 2013. godine.

Član 3

Danom prestanka rada Fonda celokupna imovina i obaveze Fonda (akcije, udeli, imovina, prava, obaveze i arhiva Fonda) prenose se AP Vojvodini.

Prenos iz stava 1. ovog člana podrazumeva i prenos svih sporednih prava kao što su pravo na ugovorenu kamatu/naknadu i/ ili zakonsku zateznu kamatu koje su dužnici dužni da plaćaju po osnovu odobrenih kredita, svojstvo hipotekarnog/založnog poverioca i sva prava iz hipoteke/zaloge, instrumenti naplate i obezbeđenja potraživanja i sva ostala sporedna prava.

Član 4

Sredstva zatečena na računima Fonda preneće se u Budžetski fond za sredstva preneta od Fonda za razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Budžetski fond).

Preuzimanje imovine Fonda izvršiće se komisijski o čemu će se sačiniti zapisnici.

Član 5

Nakon izvršenog popisa i predaje imovine Fonda u vlasništvo AP Vojvodine sačiniće se završni račun i angažovati eksterni revizor koji će izraditi Izveštaj o obavljenoj reviziji.

Finansijski podaci o imovini preuzetoj od Fonda utvrdiće se nakon dostavljanja izveštaja iz stava 1. ovog člana, o čemu će Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Vlada AP Vojvodine) doneti poseban akt.

Član 6

Preuzeta imovina iz člana 3. ove odluke evidentiraće se u poslovnim knjigama glavne knjige trezora, kao i u pripadajućim pomoćnim knjigama kod odgovarajućih direktnih budžetskih korisnika.

Obaveze preuzete od Fonda izmirivaće se iz sredstava Budžetskog fonda.

Član 7

Sve akcije i udeli u vlasništvu Fonda u ime AP Vojvodine upisaće se na matični broj Vlade AP Vojvodine.

Vlada AP Vojvodine će Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti uputiti zahtev za prenos (preknjižavanje) akcija, sa vlasničkog računa Fonda na Vladu AP Vojvodine i to:

1. Obične akcije, izdavaoca Razvojna banka Vojvodine ad Novi Sad matični broj izdavaoca: 08212538, ISIN broj: RSMETBE05070, CFI kod:, ESVUFR, komada 54.000;

2. Preferencijalne akcije, izdavaoca Razvojna banka Vojvodine ad Novi Sad matični broj izdavaoca: 08212538, ISIN broj: RSMETBE19600, CFI kod: EFNXPR, komada 587.351;

Prenos deonica Tesla štedne banke, d.d. Zagreb, u vlasništvo AP Vojvodine registrovaće se u skladu sa propisima Republike Hrvatske i to:

1. Deonice, izdavaoca Tesla štedne banke, d.d. Zagreb, matični broj izdavaoca OIB: 82901735413, oznaka ASBAR-A, komada 35.694

Član 8

Nematerijalna ulaganja, osnovna sredstva i investicione nekretnine, nepokretnosti i pokretnu imovinu stečenu naplatom potraživanja, kao i zalihe sitnog inventara i auto guma, prenose se na administrativno upravljanje i vođenje Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Član 9

Na osnovu ove odluke izvršiće se upis vlasništva AP Vojvodine u javne registre i upis AP Vojvodine kao hipotekarnog i založnog poverioca umesto Fonda.

Zadužuje se i ovlašćuje Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa da izvrši poslove upisa iz stava 1. ovog člana.

Član 10

Poslovi praćenja i naplate potraživanja po osnovu datih kredita i ostala potraživanja i obaveze u vezi sa njima, poveriće se Razvojnom fondu Vojvodine d.o.o. Novi Sad posebnim aktom.

Razvojni fond Vojvodine će poslove iz stava 1. ovog člana voditi u ime i za račun AP Vojvodine.

Član 11

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine, a primenjivaće se od 01.07.2013. godine.