ODLUKA

O ANGAŽOVANJU TEHNIČKOG SEKRETARA ODBORNIČKE GRUPE U SKUPŠTINI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 31/2013)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se pravo odborničke grupe u Skupštini Grada Novog Sada (u daljem tekstu: odbornička grupa) na angažovanje tehničkog sekretara odborničke grupe (u daljem tekstu: tehnički sekretar) za obavljanje administrativno-tehničkih poslova za potrebe odborničke grupe.

Član 2

Pravo na angažovanje tehničkog sekretara ostvaruje se danom obrazovanja odborničke grupe u skladu sa odredbama Poslovnika Skupštine Grada i traje najduže do kraja mandata odborničkog saziva, odnosno do prestanka postojanja odborničke grupe za koju je tehnički sekretar angažovan.

Član 3

Tehničkom sekretaru za obavljanje administrativno-tehničkih poslova, utvrđuje se pravo na mesečnu naknadu u visini od 75% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji, prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku.

Naknada iz stava 1. ovog člana ostvaruje se na teret sredstava budžeta Grada.

Član 4

Pojedinačno rešenje o određivanju tehničkog sekretara, na predlog odborničke grupe, kao i rešenje za obračun i isplatu naknade iz člana 3. ove odluke, doneće Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja Skupštine Grada Novog Sada.

Član 5

Prostor i sredstva za rad tehničkog sekretara obezbeđuje odbornička grupa.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada", a primenjivaće se od 25. jula 2013. godine.