ODLUKA
O MINIMUMU PROCESA RADA ZA VREME ŠTRAJKA U JPI "NOVI PAZAR", NOVI PAZAR

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 4/2013)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se minimum procesa rada za vreme štrajka u JPI "Novi Pazar".

Član 2

Zaposleni u JPI "Novi Pazar" mogu početi štrajk ako se obezbedi minimum procesa rada od najmanje 30% od sopstvene produkcije odnosno proizvodnje programa osim informativnog programa i to:

- vesti u svim terminima, koji će se emitovati po ustaljenom sinopsisu u iznosu od 50% dužine trajanja, ili 2,5 minuta;

- dnevnika u premijeri i reprizi, koji će se emitovati po sinopsisu u iznosu od 70% od dužine trajanja, ili 20 minuta.

Član 3

Zaposleni u JPI "Novi Pazar" koji su raspoređeni i obavljaju poslove u proizvodnji programa, a to su: novinari, snimatelji, montažeri, realizatori, organizatori, i svi ostali prema Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka, rade 30% norme koja je definisana Odlukom upravnog odbora.

Član 4

Sve ostale službe u okviru PJ Zajednički poslovi koji su opisani i definisani Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka u preduzeću (Opšta služba, Služba računovodstva, Služba marketinga, Tehnička služba), osim Službe protokola, rade 30% radnog vremena, ili 2,4 sata dnevno.

Član 5

Služba protokola je dužna da obezbedi objekat i opremu preduzeća svih 24 sata bez prekida i u kontinuitetu.

Član 6

Ovlašćuje se i nalaže glavnom i odgovornom uredniku JPI "Novi Pazar", da za vreme štrajka prilagodi programsku šemu radija i televizije, kao i objavljivanje informacija na teletekstu i internetu i primeni odluku Osnivača o minimumu procesa rada, tako što će u skladu sa odredbama Zakona o štrajku angažovati dovoljan broj zaposlenih za nesmetano funkcionisanje preduzeća i minimuma procesa rada, uz poštovanje prava na štrajk.

Član 7

Zaposlene koji su dužni da rade za vreme štrajka radi obezbeđivanja minimuma procesa rada u smislu čl. 2, 3, 4. i 5. ove Odluke, po pribavljenom mišljenju štrajkačkog odbora, direktor određuje najkasnije pet dana pre početka štrajka.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara".