ODLUKA
O REALIZACIJI PROGRAMA STRUČNE PRAKSE ZA 2013/2014. GODINU

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 23/2013)

Član 1

Realizacija programa stručne prakse podrazumeva finansiranje stručne prakse u organima grada Vranja, javnim preduzećima i javnim ustanovama, državnim organima, obrazovnim institucijama i ostalim privrednim društvima i preduzetnicima za ukupno 200 lica, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Vranje, sa završenim visokim i višim obrazovanjem.

Član 2

Za realizaciju ovog programa, obezbeđena su ukupna sredstva u iznosu od 48.000.000,00 dinara od čega Nacionalna služba za zapošljavanje učestvuje u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u iznosu od 23.520.000,00 dinara, a Grad Vranje učestvuje u finansiranju u iznosu od 24.480.000,00, sa budžetske pozicije EKONOMSKI POSLOVI.

Grad Vranje će, po završetku perioda stručne prakse, finansirati i troškove polaganja stručnih ispita za lica koja će biti angažovana u organima Grada Vranja.

Član 3

Uslovi za prijavljivanje zainteresovanih poslodavaca iz člana 1. biće definisani javnim pozivom.

Član 4

Selekciju kandidata za potrebe prijavljenih poslodavaca, u skladu sa kriterijumima iz javnog poziva, izvršiće Komisija za realizaciju i praćenje programa stručne prakse u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje - filijala Vranje.

Član 5

Isplatu novčanih naknada licima koja obavljaju stručnu praksu vršiće poslodavac iz člana 1. ove Odluke, na osnovu posebnog ugovora sa Gradom Vranjem i Nacionalnom službom za zapošljavanje obezbeđenim budžetskim sredstvima na poziciji EKONOMSKI POSLOVI i sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje.

Član 6

Za realizaciju ovog programa, monitoring i izveštavanje biće zadužena Komisija za realizaciju i praćenje programa stručne prakse.

Član 7

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Član 8

Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".