SPORAZUM
O PRODUŽENJU ROKA VAŽENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA JAVNO PREDUZEĆE "SRBIJAGAS" NOVI SAD

("Sl. glasnik RS", br. 64/2013)

Učesnici Kolektivnog ugovora za Javno preduzeće "Srbijagas" Novi Sad konstatuju:

1) da je 28. jula 2010. godine zaključen Kolektivni ugovor za Javno preduzeće "Srbijagas" Novi Sad između Vlade koju je predstavljao prof. dr Petar Škundrić, ministar rudarstva i energetike, generalni direktor Javnog preduzeća "Srbijagas" i reprezentativni sindikat u Javnom preduzeću "Srbijagas" (u daljem tekstu: učesnici kolektivnog ugovora);

2) da važenje Kolektivnog ugovora za Javno preduzeće "Srbijagas" Novi Sad ističe 27. jula 2013. godine;

3) da su učesnici Kolektivnog ugovora uspostavili međusobni odnos pregovaranjem i usklađivanjem zajedničkih i posebnih interesa, na principima ravnopravnosti i partnerstva.

Član 1

Važenje Kolektivnog ugovora za Javno preduzeće "Srbijagas" Novi Sad čiji je osnivač Republika Srbija koji je zaključen 28. jula 2010. godine i koji važi do 27. jula 2013. godine, produžava se do 27. jula 2016. godine.

Član 2

U slučaju statusnih promena i promena pravne forme Javnog preduzeća "Srbijagas" Novi Sad primenjivaće se odredbe Zakona o radu kojima su regulisana pitanja u vezi sa pravima zaposlenih u slučaju promene poslodavca, statusnih promena ili promene vlasništva nad kapitalom privrednog društva ili drugog pravnog lica.

Član 3

Ovaj sporazum stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".