REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA VREDNOVANJE PROGRAMA I PROJEKATA U OBLASTI PODRŠKE UDRUŽENJIMA GRAĐANA

("Sl. list grada Pančeva", br. 9/2013)

I

Obrazuje se Komisija za vrednovanje programa i projekata u oblasti podrške udruženjima građana (u daljem tekstu: Komisija) u sledećem sastavu:

1. Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za omladinu i sport - predsednik;

2. Nenad Maletin, v.d. direktora Doma omladine Pančevo - član;

3. Slobodan Dodić, urednik muzičkog programa u Domu omladine Pančevo - član.

Za sekretara Komisije određuje se Marija Komanov, saradnica za brigu o mladima i civilni sektor u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

Sednice Komisije saziva predsednik Komisije.

II

Zadaci Komisije se odnose na vrednovanje programa i projekata u oblasti podrške udruženjima građana.

Poslovi vrednovanja programa i projekata u oblasti podrške udruženjima građana su: usvajanje kriterijuma za vrednovanje programa i projekata, priprema projektne dokumentacije i predloga teksta javnog konkursa, pregledanje i ocenjivanje pristiglih programa i projekata na javni konkurs, podnošenje obrazloženih predloga Gradonačelniku o finansijskoj podršci izabranim programima i projektima i usvajanje izveštaja o realizaciji evaluaciji odobrenih programa i projekata.

Prilikom vrednovanja predloga programa i projekata, Komisija se dosledno pridržava kriterijuma, rokova i ostalih uslova propisanih javnim konkursom.

III

Predsednik, članovi i sekretar iz tačke I ovog rešenja imenuju se do kraja 2013. godine.

IV

Osim predsedniku Komisije, nadoknada u neto iznosu od 900,00 dinara za svaku održanu sednicu pripada sekretaru i članovima.

V

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaju Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća i Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja - Odsek za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor, u saradnji sa ostalim organizacionim jedinicama Gradske uprave grada Pančeva.

VI

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".