ODLUKA
O REALIZACIJI PROGRAMA STRUČNE PRAKSE ZA 2013/2014. GODINU

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 23/2013 i 32/2013)

Član 1

Realizacija programa stručne prakse podrazumeva finansiranje stručne prakse u organima grada Vranja, javnim preduzećima i javnim ustanovama, državnim organima, obrazovnim institucijama i ostalim privrednim društvima i preduzetnicima za ukupno 200 lica, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Vranje, sa završenim visokim i višim obrazovanjem.

Član 2

Za realizaciju programa stručne prakse za 2013./2014. godinu obezbeđena su sredstva u budžetu grada Vranja u iznosu od 24.480.000,00 dinara sa budžetske pozicije Ekonomski poslovi.

Grad Vranje će, po završetku perioda stručne prakse, finansirati i troškove polaganja stručnih ispita za lica koja će biti angažovana u organima Grada Vranja.

Član 3

Uslovi za prijavljivanje zainteresovanih poslodavaca iz člana 1. biće definisani javnim pozivom.

Član 4

Selekciju kandidata za potrebe prijavljenih poslodavaca, u skladu sa kriterijumima iz javnog poziva, izvršiće Komisija za realizaciju i praćenje programa stručne prakse u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje - filijala Vranje.

Član 5

Isplatu novčanih naknada licima koja obavljaju stručnu praksu vršiće poslodavac iz člana 1. ove Odluke, na osnovu posebnog ugovora sa Gradom Vranjem i Nacionalnom službom za zapošljavanje obezbeđenim budžetskim sredstvima na poziciji EKONOMSKI POSLOVI i sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje.

Član 6

Za realizaciju ovog programa, monitoring i izveštavanje biće zadužena Komisija za realizaciju i praćenje programa stručne prakse.

Član 7

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Član 8

Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".

 

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o realizaciji programa stručne prakse za 2013/2014. godinu

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 32/2013)

Član 2

Obračun i isplatu novčanih naknada i pripadajućih doprinosa, licima koja obavljaju stručnu praksu vršiće Nacionalna služba za zapošljavanje-Filijala Vranje, na osnovu posebnog sporazuma sa Gradom o poslovno-tehničkoj saradnji i regulisanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji Programa stručne prakse za 2013/2014. godinu.

Grad Vranje se obavezuje da sukcesivno svakog meseca vrši uplatu potrebnih sredstava Nacionalnoj službi za zapošljavanje, za isplatu naknade licima koja obavljaju stručnu praksu, obezbeđenjem budžetskih sredstava na poziciji Ekonomski poslovi.

Član 3

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Član 4

Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".