ODLUKA
O RACIONALIZACIJI RADA GRADSKIH UPRAVA GRADA NOVOG PAZARA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 5/2013)

Član 1

U cilju racionalizacije rada i pojednostavljenja pravila postupanja sa predmetima u administrativnim postupcima, nastavlja se postupak racionalizacije rada gradskih uprava grada Novog Pazara (u daljem tekstu: uprave), koji je započet Ugovorom br. 400-72/12 od 17. septembra 2012. godine i Odlukom o implementaciji projekta "Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu u gradu Novom Pazaru" Komponenta 2 ("Službeni list grada Novog Pazara", br. 11/12).

Član 2

Gradske uprave su dužne da strankama omoguće ostvarivanje njihovih prava i pravnih interesa rukovodeći se načelima efikasnosti, zakonitosti i ekonomičnosti u postupanju.

Član 3

Pri rešavanju predmeta uprave, odeljenja i službe se obavezuju da međusobno neposredno sarađuju, razmenjuju i pribavljaju predmete, potrebnu dokumentaciju, akta, informacije i podatke kojima raspolažu.

Deo podataka i dokumentacije kojima raspolažu gradske uprave iz prethodnog stava ovog člana, pribavljaće se po službenoj dužnosti i stranka neće biti dužna da ih dostavlja.

Rokovi za dostavu, obradu i rešavanje predmeta, dostavljanje predmeta, informacija, akata, dokumentacije i podataka po službenoj dužnosti, kao i druga pitanja od značaja za racionalizaciju rada gradskih uprava, bliže će se urediti posebnim pravilnikom.

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara".