ODLUKA
O SPROVOĐENJU POSTUPKA ZA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE PO KONKURSIMA U OBLASTI KULTURE U 2013. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 33/2013)

Član 1

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje (u daljem tekstu: Sekretarijat) ovom odlukom pokreće postupak za dodelu sredstava iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine po konkursima u oblasti kulture u 2013. godini na ime sufinansiranja programa i projekata subjekata u kulturi čiji osnivač, u smislu Zakona o kulturi ("Službeni glasnik RS", broj 72/09), nije Autonomna Pokrajina Vojvodina.

Član 2

Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2013. godinu i Rešenjem Vlade AP Vojvodine o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve broj 401-15/2013-125 od 28. avgusta 2013. godine za namene iz člana 1. ove odluke planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 30.000.000,00 dinara (slovima: tridesetmilionadinara i 00/100).

Član 3

Sekretarijat će sufinansirati proizvodnju dugometražnih igranih i dokumentarno-igranih filmova u 2013. godini (po klasifikaciji korisnika: 4541 - Tekuće subvencije privatnim preduzećima).

Član 4

Opšti uslovi i kriterijumi za dodelu sredstava utvrđeni su Pravilnikom o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Rok za podnošenje prijava na konkurs i drugi podaci od važnosti za sprovođenje konkursa biće utvrđeni u tekstu konkursa.

Konkursi će se objaviti na zvaničnoj internet strani Sekretarijata, u "Službenom listu AP Vojvodine" i u jednom od dnevnih javnih glasila na srpskom jeziku koje pokriva celu teritoriju AP Vojvodine.

Član 5

Prijave na konkurs podnose se u pismenoj formi na obrascu koji je sastavni deo konkursa, a mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i javno informisanje, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, ili na internet stranici Sekretarijata: www.kultura.vojvodina.gov.rs.

Član 6

Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje će obrazovati posebnu Komisiju za dodelu sredstava (u daljem tekstu: Komisija), koja odlučuje o izboru projekata i programa po raspisanom konkursu, na osnovu čega pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje donosi rešenje koje je konačno.

Sekretarijat će o rezultatima konkursa pismeno obavestiti podnosioce prijava.

Član 7

Odluka se objavljuje u "Službenom listu AP Vojvodine".

Član 8

Odluka stupa na snagu danom donošenja.