ODLUKA
O USPOSTAVLJANJU SARADNJE I BRATIMLJENJU GRADA UŽICA SA OPŠTINOM KOSOVSKA MITROVICA

("Sl. list grada Užica", br. 17/2013)

Član 1

Prihvata se Povelja o povezivanju srpskih opština Kosova i Metohije sa unutrašnjošću Srbije koju su 4. novembra 2012. godine potpisali Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i 70 predstavnika opština i gradova iz Centralne Srbije i Vojvodine.

Član 2

Grad Užice će na osnovu Povelje iz člana 1. ove Odluke potpisati Protokol o bratimljenju i uspostaviti saradnju sa opštinom Kosovska Mitrovica na Kosovu i Metohiji.

Protokol o bratimljenju i sporazum o saradnji potpisaće Gradonačelnik grada Užica.

Član 3

Bratimljenje i saradnja sa opštinom Kosovska Mitrovica se uspostavlja u cilju razvijanja tradicionalno dobrih odnosa i unapređenja ekonomske saradnje, kao i razmene iskustava u oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ekologije, upravljanja u lokalnim javnim službama, pripreme i realizacije zajedničkih projekata, o čemu će se zaključiti poseban sporazum kojim će se konkretizovati oblici saradnje i realizacija dogovorenih projekata, koji predstavljaju zajednički interes.

Član 4

U skladu sa zaključenim Sporazumom o saradnji, sredstva za sprovođenje projekata od zajedničkog interesa obezbediće se u budžetu grada Užica.

Član 5

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Užica".