ODLUKA

O FINANSIRANJU NASTAVNIKA RAZREDNE NASTAVE ANGAŽOVANIH ZA OBAVLJANJE POSLOVA U PRODUŽENOM BORAVKU I CELODNEVNOJ NASTAVI UČENIKA III I IV RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA

("Sl. list grada Beograda", br. 8/2012, 51/2012 i 45/2013)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se finansiranje nastavnika razredne nastave (u daljem tekstu: nastavnik) angažovanih za obavljanje poslova u produženom boravku i celodnevnoj nastavi učenika III i IV razreda osnovnih škola, čiji je osnivač Republika Srbija ili grad Beograd, a koje imaju sedište na teritoriji grada Beograda (u daljem tekstu: škole), i koje ispunjavaju propisane uslove, osim osnovnih muzičkih, osnovnih baletskih, osnovnih škola za obrazovanje odraslih.

Sredstva za finansiranje angažovanih nastavnika obezbeđuju se u budžetu grada Beograda.

Ukoliko nadležno ministarstvo nije angažovalo nastavnike za obavljanje poslova u produženom boravku i celodnevnoj nastavi učenika I i II razreda osnovnih škola, angažovanje i finansiranje će se vršiti u skladu sa odredbama ove odluke.

Član 2

Obrazovno-vaspitni rad u produženom boravku i celodnevnoj nastavi obavlja nastavnik koji ispunjava propisane uslove za izvođenje obrazovno-vaspitnog rada u razrednoj nastavi.

Član 3

Za obavljanje poslova u produženom boravku i celodnevnoj nastavi finansiraće se angažovani nastavnici koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje odnosno nastavnici koji su po bilo kom osnovu bili angažovani u školi, na poslovima produženog boravka ili nekim drugim poslovima, i ispunjavaju propisane uslove.

Član 4

Organizaciona jedinica Gradske uprave grada Beograda nadležna za obrazovanje (u daljem tekstu: nadležna organizaciona jedinica), prema evidenciji koju je dostavila Nacionalna služba za zapošljavanje, upućuje nastavnike na razgovor u školu.

Član 5

Izbor nastavnika iz člana 1. ove odluke, čije angažovanje finansira grad Beograd, vrši direktor škole.

Za obavljanje poslova iz stava 1. ovog člana škola zaključuje ugovor sa angažovanim nastavnikom.

Član 6

Direktor škole svakog meseca dostavlja nadležnoj organizacionoj jedinici podatke o angažovanim nastavnicima.

Član 7

Nadležna organizaciona jedinica, na osnovu akta koji će doneti gradonačelnik, prenosi finansijska sredstva školama koje su u skladu sa ovom odlukom angažovale nastavnike produženog boravka i celodnevne nastave.

Škola je obavezna da finansijska sredstva troši namenski, u skladu sa stavom 1. ovog člana i da na zahtev nadležne organizacione jedinice dostavi dokaz o prenosu sredstava na račun angažovanog nastavnika.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".