REŠENJE

O USVAJANJU PLANA REALIZACIJE I IMPLEMENTACIJE LOKALNOG PLANA AKCIJE ZA DECU U GRADU KRUŠEVCU ZA 2013. GODINU

("Sl. list grada Kruševca", br. 7/2013)

I - Usvaja se Plan realizacije i implementacije Lokalnog plana akcije za decu u Gradu Kruševcu za 2013. godine.

II - Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kruševca".

* * *

Na osnovu tačke II Rešenja o o usvajanju Lokalnog plana akcije za decu za grad Kruševac koji je donela Skupština grada Kruševca dana 30.09.2011. godine, tačke 13. Pravilnika o kriterijumima za finansiranje programa i projekata za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu za grad Kruševac od 27.12.2011. godine i tačke II Rešenja o imenovanju Tima za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu za grad Kruševac, broj 022-171/13 od 18.04.2013. godine, Tim za implementaciju LPA, na sednici održanoj 12.07.2013. godine, doneo je

PLAN
REALIZACIJE I IMPLEMENTACIJE LOKALNOG PLANA AKCIJE ZA DECU U GRADU KRUŠEVCU ZA 2013. GODINU

I - Plan realizacije i implementacije LPA za 2013. godinu, vršiće se kroz sledeće oblasti:

1. Oblast smanjenje siromaštva - Poboljšani uslovi života dece iz siromašnih porodica na teritoriji grada Kruševca (3.300.000,00 dinara)

• Besplatan prevoz za učenike srednjih škola (prvih razreda),

• Besplatna užina za učenike osnovnih škola.

2. Bolje zdravlje za svu decu - povećanje bezbednosti u saobraćaju uz strogo poštovanje zakonskih propisa, naročito u blizini ustanova za kolektivni boravak (700.000,00 dinara).

• Kupovina fluorescentnih prsluka za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola sa teritorije grada Kruševca.

II - Odlukom o budžetu grada Kruševca za 2013. godinu za implementaciju LPA za decu grada Kruševca opredeljeno je 4.000.000,00 dinara.

• Za nabavku fluorescentnih prsluka za učenike, prevoz učenika srednjih škola (prvih razreda) i besplatnu užinu za učenike osnovnih škola neće se raspisivati konkurs već će se pribavljati u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

III - Tim za implementaciju LPA za decu grada Kruševca će nakon usvajanja Plana realizacije i implementacije LPA za decu grada u gradu Kruševcu za 2013. godinu od strane Gradskog veća, doneti Odluku o finansiranju dela programa - projekta bez raspisivanja konkursa.

IV - Kriterijumi i parametri za finansiranje realizacije i implementacije LPA za decu - Oblast smanjenja siromaštva i bolje zdravlje za svu decu, su:

- korisnici novčane socijalne pomoći,

- procena učitelja, odnosno razrednog starešine o materijalno najugroženijoj deci.

V - Nakon sprovedenog postupka javne nabavke i donošenja Odluke o korisnicima iz oblasti smanjenja siromaštva i bolje zdravlje za svu decu LPA za decu u 2013. godine Tim će predložiti Gradskom veću grada Kruševca davanje saglasnosti na navedenu Odluku.