ODLUKA
O PODRŽAVANJU TRANSFORMACIJE PRIVREDNOG DRUŠTVA "REGIONALNI CENTAR ZA RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIŠTVA - SUBOTICA" D.O.O. SUBOTICA U REGIONALNU RAZVOJNU AGENCIJU

("Sl. list grada Subotice", br. 30/2013)

Član 1

Grad Subotica, kao član privrednog društva "Regionalni centar za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva - Subotica" d.o.o. Subotica (u daljem tekstu: Regionalni centar), podržava transformaciju Regionalnog centra u regionalnu razvojnu agenciju (u daljem tekstu: Agencija).

Član 2

Grad Subotica zadržava svoj osnivački udeo u privrednom društvu u visini od 157.942,84 dinara što trenutno čini 37,77% osnovnog kapitala, i ostaje u njemu sa značajnim učešćem u osnovnom kapitalu, shodno Zakonu o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/11).

Član 3

Grad Subotica preuzima obavezu da po izvršenoj transformaciji Regionalnog centra u Agenciju, u budžetu Grada predvidi sredstava za rad i poslovanje Agencije i prihvata zaključenje ugovora o sufinansiranju rada Agencije saglasno Uredbi o utvrđivanju uslova, kriterijuma i načina akreditacije za obavljanje poslova regionalnog razvoja i oduzimanja akreditacije pre isteka roka na koji je izdata ("Službeni glasnik RS", br. 74/10 i 4/12).

Član 4

Ovlašćuje se Gradonačelnik Grada Subotice da potpiše akt Skupštine Regionalnog centra o izmeni osnivačkog akta Regionalnog centra kao i ugovor o sufinansiranju rada Agencije.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".