ODLUKA
O POSTUPKU OBEZBEĐENJA FINANSIRANJA, IZGRADNJE I UPRAVLJANJA SISTEMOM ZA PRIKUPLJANJE I PRERADU OTPADNIH VODA NA TERITORIJI GRADA NIŠA

("Sl. list grada Niša", br. 73/2013)

Član 1

Pokreće se postupak obezbeđenja finansiranja, izgradnje i upravljanja sistemom za prikupljanje i preradu otpadnih voda na teritoriji Grada Niša.

Postupak iz stava 1. ovog člana, realizovaće se kroz projekat dugoročne saradnje sa privatnim partnerom (javno-privatno partnerstvo) po modelu "Dizajniraj, izgradi, finansiraj, koristi" (e. DBFO).

Član 2

Javno telo (javni partner) za realizaciju projekta bliže opisanog u članu 1. ove odluke je Grad Niš.

Zadaci javnog tela u smislu člana 1. ove odluke, definisani su Zakonom o javno privatnom partnerstvu i koncesijama, Zakonom o javnim nabavkama, Zakonom o stranim ulaganjima, Zakonom o javnoj svojini i Zakonom o komunalnim delatnostima.

Član 3

Ovlašćuje se Gradonačelnik Grada Niša da obrazuje tim stručnjaka za upravljanje projektom - projektni tim, koji će pratiti ceo projekat i preduzimati aktivnosti na njegovoj realizaciji i implementaciji.

Zadatak projektnog tima je da se aktivno i permanentno uključuje u izradu dokumentacije, konsultacije sa svim zainteresovanim stranama, sprovođenje tenderskog postupka (uključujući i izbor spoljnih savetnika), kao i u proces zvaničnog odobrenja projekta.

Član 4

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".