ODLUKA
O ODREĐIVANJU ORGANA NADLEŽNOG ZA ODLUČIVANJE O PRIBAVLJANJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNU SVOJINU GRADA NOVOG SADA NEPOSREDNOM POGODBOM

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 52/2013)

Član 1

Ovom odlukom određuje se organ nadležan za pokretanje postupka pribavljanja građevinskog zemljišta, kao i građevinskog zemljišta sa objektom u javnu svojinu Grada Novog Sada (u daljem tekstu: građevinsko zemljište) neposrednom pogodbom, za obrazovanje Komisije za sprovođenje postupka za pribavljanje građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom, za donošenje akta o pribavljanju građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom, kao i lice nadležno za zaključivanje ugovora o pribavljanju građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom.

Pribavljanje građevinskog zemljišta u javnu svojinu Grada Novog Sada neposrednom pogodbom vrši se u skladu sa Zakonom o javnoj svojini i po postupku uređenom Uredbom o uslovima pribavljanja i otuđenja nepokretnosti neposrednom pogodbom, davanje u zakup stvari u javnoj svojini i postupcima javnog nadmetanja i prikupljanja pismenih ponuda.

Član 2

Odluku o pokretanju postupka pribavljanja građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom donosi Gradonačelnik Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Gradonačelnik).

Akt iz stava 1. ovog člana Gradonačelnik donosi na predlog Javnog preduzeća "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

Član 3

Gradonačelnik obrazuje i imenuje Komisiju za sprovođenje postupka za pribavljanje građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom (u daljem tekstu: Komisija).

Komisija ima predsednika, zamenika predsednika, dva člana i njihove zamenike.

Aktom o obrazovanju i imenovanju uređuju se poslovi i zadaci Komisije.

Stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije obavlja Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

Član 4

Nakon sprovedenog postupka neposredne pogodbe Gradsko veće Grada Novog Sada, na obrazložen predlog Komisije, donosi rešenje da se određeno građevinsko zemljište pribavi u javnu svojinu Grada Novog Sada neposrednom pogodbom.

Član 5

Na osnovu rešenja iz člana 4. ove odluke zaključuje se ugovor između Grada Novog Sada i lica od koga se građevinsko zemljište pribavlja.

Ugovor iz stava 1. ovog člana zaključuje direktor Javnog preduzeća "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

Ugovor iz stava 1. ovog člana zaključuje se po prethodno pribavljenom mišljenju Gradskog javnog pravobranilaštva.

Gradska uprava za komunalne poslove dužna je da primerak zaključenog ugovora, iz stava 1. ovog člana, dostavi Gradskom javnom pravobranilaštvu u roku od 15 dana od dana zaključenja ugovora i Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove - Uprava za imovinsko-pravne poslove, koja vodi jedinstvenu evidenciju nepokretnosti u javnoj svojini.

Član 6

Nadzor nad primenom propisa o javnoj svojini i odredaba ove odluke vrši Služba za budžetsku inspekciju Grada.

Član 7

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o pribavljanju građevinskog zemljišta u javnu svojinu Grada Novog Sada neposrednom pogodbom ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 34/13).

Član 8

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".