ODLUKA
O ODREĐIVANJU ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA SA KOEFICIJENTIMA ZA NEPOKRETNOSTI U ZONAMA ZA POTREBE UTVRĐIVANJA POREZA NA IMOVINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 58/2013)

Član 1

Ovom odlukom određuju se zone na teritoriji Grada Novog Sada sa naznakom zone koja se smatra najopremljenijom i utvrđuju koeficijenti za svaku zonu za potrebe utvrđivanja poreza na imovinu.

Član 2

U zavisnosti od komunalne opremljenosti, opremljenosti javnim objektima i saobraćajne povezanosti sa centralnim delovima jedinice lokalne samouprave, odnosno radnim zonama i drugim sadržajima u naselju, određuje se pet zona na teritoriji Grada Novog Sada.

Član 3

Zone iz člana 2. ove odluke i koeficijenti po zonama su:

1. Prva zona - najopremljenija zona obuhvata područja mesnih zajednica: "Žitni trg", "Stari grad", "Prva vojvođanska brigada", "Sonja Marinković", "Liman", "Boško Buha", "Liman III", "Ostrvo", "Ivo Andrić", "Vera Pavlović", "7. juli", "Narodni heroji", "Omladinski pokret", "Sava Kovačević" i "Dunav".

Koeficijent za nepokretnosti u prvoj zoni - najopremljenijoj zoni - 1,00.

2. Druga zona obuhvata područja mesnih zajednica: "Gavrilo Princip", "Bistrica", "Detelinara", "Jugovićevo", "Radnički", "Podbara", "Salajka", "Petrovaradin", "Sremska Kamenica" i "Ribnjak".

Koeficijent za nepokretnosti u drugoj zoni - 0,80.

3. Treća zona obuhvata područja mesnih zajednica: "Slana bara", "Klisa", "Vidovdansko naselje", "Kać", "Južni Telep", "Bratstvo-Telep", "Nikola Tesla-Telep", "Adice", "Futog", "Veternik" i "Sajlovo" deo područja koje pripada Mesnoj zajednici "Jugovićevo".

Koeficijent za nepokretnosti u trećoj zoni - 0,70.

4. Četvrta zona obuhvata područja mesnih zajednica: "Šangaj", "Rumenka", "Stepanovićevo", "Čenej", "Pejićevi salaši - Nemanovci" i "Alibegovac", "Artiljevo", "Popovica", "Puckaroš", "Vezirac", "Zanoš" deo područja koje pripada Mesnoj zajednici "Sremska Kamenica".

Koeficijent za nepokretnosti u četvrtoj zoni - 0,60.

5. Peta zona obuhvata područja mesnih zajednica: "Bukovac", "Ledinci", "Stari Ledinci", "Begeč", "Budisava", "Kisač" i "Kovilj".

Koeficijent za nepokretnosti u petoj zoni - 0,40.

Član 4

U slučaju kada ne postoji iskazana vrednost nepokretnosti kod obveznika koji vode poslovne knjige u skladu sa članom 7. stav 1. Zakona o porezima na imovinu, obveznik koji vodi poslovne knjige za potrebe utvrđivanja osnovice poreza na imovinu, prosečne cene odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji Grada Novog Sada, množe se sa koeficijentom u zoni u kojoj se ona nalazi.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada", a primenjivaće se na utvrđivanje poreza na imovinu za 2014. godinu.