ZAKLJUČAK
O PRISTUPANJU IZRADI LOKALNOG AKCIONOG PLANA GRADA PANČEVA ZA UNAPREĐENJE POLOŽAJA ŽENA I RODNE RAVNOPRAVNOSTI, 2014-2016. GODINE

("Sl. list grada Pančeva", br. 16/2013)

I

Skupština grada Pančeva prihvata inicijativu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana grada Pančeva za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti, 2014-2016. godine na osnovu usvojenih lokalnih strategija i nacionalnih strateških dokumenata, u cilju ostvarivanja jednakih prava i mogućnosti, kao i kreiranja različitih uslova za kvalitetniji život žena.

II

Gradsko veće grada Pančeva će posebnim rešenjem formirati odgovarajući stručni tim koji će planirati i sprovesti aktivnosti u pripremi Nacrta teksta Lokalnog akcionog plana grada Pančeva za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti, 2014-2016. godine.

III

Osnovne organizacione jedinice Gradske uprave grada Pančeva, ustanove socijalne i zdravstvene zaštite, ustanove kulture, obrazovanja, javna preduzeća Javna komunalna preduzeća i drugi subjekti čiji je osnivač grad Pančevo, udruženja građana i ženske organizacije civilnog društva, kao i drugi zainteresovani subjekti i pojedinci/ke treba da pruže neophodnu stručnu i tehničku pomoć da u skladu sa svojom praksom i svojim nadležnostima učestvuju u pripremi Lokalnog akcionog plana grada Pančeva za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti, 2014-2016. godine.

IV

Ovaj zaključak objaviti u "Službenom listu grada Pančeva".