ODLUKA
O NAKNADAMA I DRUGIM PRIMANJIMA ODBORNIKA GRADSKE SKUPŠTINE, ČLANOVA GRADSKOG VEĆA I UPRAVNIH I NADZORNIH ODBORA JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA

("Sl. list grada Užica", br. 2/2009, 7/2010, 17/2012 i 17-2/2013)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se prava na naknade i druga primanja odbornika, predsednika i zamenika predsednika Gradske skupštine, članova Gradskog veća i upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova.

Član 2

Odbornik Gradske skupštine, u skladu sa ovom Odlukom ima pravo na:

- naknadu za prisustvovanje sednici Skupštine grada u visini od 7% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom (bez poreza i doprinosa), Republike Srbije, (u daljem tekstu prosečne mesečne zarade) po sednici,

- naknadu za predsednika odborničke grupe u visini od 8% prosečne mesečne zarade po sednici,

- naknadu troškova prevoza u javnom linijskom saobraćaju na teritoriji grada, nastalih zbog prisustvovanja sednici Skupštine u visini cene karte na liniji od mesta stanovanja do centra Grada,

- naknadu troškova za upotrebu sopstvenog vozila u skladu sa zakonom, ukoliko nije u mogućnosti da koristi redovan linijski putnički saobraćaj.

Naknada se isplaćuje na osnovu evidencije o prisustvu sednici.

Član 3

Predsednik Gradske skupštine prima mesečnu naknadu za rad u iznosu prosečne mesečne zarade po zaposlenom (bez poreza i doprinosa) Republike Srbije, prema poslednjem podatku objavljenom u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Član 4

Zamenik predsednika Gradske skupštine prima mesečnu naknadu za rad u iznosu od 50% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom (bez poreza i doprinosa) Republike Srbije, prema poslednjem podatku objavljenom u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Član 5

Odbornik ima pravo na naknadu troškova za službeno putovanje kada po službenom zadatku treba da obavi određeni posao za potrebe Skupštine van teritorije grada, u zemlji ili inostranstvu, u visini utvrđenoj Zakonom i drugim propisima, kao za zaposlene u Gradskoj upravi.

Član 6

Članovi Gradskog veća koji nisu na stalnom radu imaju pravo na mesečnu naknadu za rad u iznosu od 80% od prosečne mesečne zarade.

Član 7

Mesečna naknada za rad predsednika nadzornog odbora u javnom preduzeću čiji je osnivač Grad iznosi 23% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom Republike Srbije (bez poreza i doprinosa), a naknada članova nadzornog odbora iznosi 19%, od prosečne mesečne zarade po zaposlenom Republike Srbije (bez poreza i doprinosa).

Naknada za rad predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora ustanova čiji je osnivač Grad može biti do visine naknade predsednika odborničke grupe, odnosno odbornika.

Sredstva iz stava 1. i 2. ovog člana obezbeđuju se iz prihoda javnog preduzeća, odnosno ustanove.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".

Član 9

Ovom Odlukom prestaje da važi Odluka o naknadama i drugim primanjima odbornika u Skupštini opštine Užice, članova Opštinskog veća i članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća ("Sl. list opštine Užice" broj 4/05 i 3/07) i Odluka o radno pravnom statusu predsednika i zamenika predsednika Skupštine opštine ("Sl. list Opštine Užice", broj 15/04).

 

Samostalni član Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o naknadama i drugim primanjima odbornika Gradske skupštine, članova Gradskog veća i upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova

("Sl. list grada Užica", br. 17/2012)

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".

 

Samostalni član Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o naknadama i drugim primanjima odbornika Gradske skupštine, članova Gradskog veća i upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova

("Sl. list grada Užica", br. 17-2/2013)

Član 2

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".