REŠENJE

O ODREĐIVANJU UPRAVE KOJA ĆE OBAVLJATI POSLOVE SAVETNIKA ZA ZAŠTITU PRAVA PACIJENATA

("Sl. list grada Niša", br. 86/2013)

I Određuje se Uprava za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu za obavljanje poslova Savetnika za zaštitu prava pacijenata na teritoriji Grada Niša.

Zaštita prava pacijenata na teritoriji Grada Niša obezbeđuje se određivanjem lica koje će obavljati poslove Savetnika za zaštitu prava pacijenata.

II Načelnik Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu odrediće rešenjem lice koje će obavljati poslove Savetnika za zaštitu prava pacijenata.

Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji, navedena uprava će urediti i organizovati poslove Savetnika za zaštitu prava pacijenata na teritoriji Grada Niša.

III Poslovi Savetnika za zaštitu prava pacijenata obavljaće se u prostorijama Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

IV Materijalno tehnička sredstva za rad Savetnika za zaštitu pacijenata biće obezbeđena u budžetu Grada Niša, na poziciji Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

V Administrativno tehničke poslove za potrebe Savetnika za zaštitu prava pacijenata obavljaće Uprava za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

VI Savetnik za zaštitu prava pacijenata obavezan je da u svom radu postupa u skladu sa Zakonom o pravima pacijenata i drugim propisima kojima se uređuje zaštita pacijenata.

VII Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Niša".