ODLUKA

O OBAVEZI PODNOŠENJA PORESKIH PRIJAVA ZA UTVRĐIVANJE POREZA NA NEPOKRETNOSTI KOJE SE NALAZE NA TERITORIJI GRADA KRUŠEVCA OBVEZNIKA KOJI NE VODE POSLOVNE KNJIGE

("Sl. list grada Kruševca", br. 9/2013)

Član 1

Ovom odlukom uvodi se obaveza podnošenja poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu na nepokretnosti koje se nalaze na teritoriji grada Kruševca.

Član 2

Obveznici poreza na imovinu koji ne vode poslovne knjige, kojima je poreska obaveza za nepokretnosti koje se nalaze na teritoriji grada Kruševca nastala do 31. decembra 2013. godine, dužni su da od 1. januara 2014. godine do 31. marta 2014. godine podnesu poresku prijavu za tu imovinu, što uključuje i imovinu za koju poresku prijavu nisu podneli i imovinu za koju su podneli poresku prijavu do 31. decembra 2013. godine.

Obveznici poreza na imovinu koji ne vode poslovne knjige, kojima se uvodi obaveza iz stava 1. ovog člana, jesu:

1) fizičko lice koje ostvaruje prihode od samostalne delatnosti u skladu sa zakonom kojim se uređuje oporezivanje dohotka građana (u daljem tekstu: preduzetnik) koji porez na dohodak na prihode od samostalne delatnosti plaća na paušalno utvrđen prihod;

2) drugo lice koje ne vodi poslovne knjige u skladu sa propisima Republike Srbije;

3) preduzetnik koji vodi poslovne knjige - za imovinu koja nije evidentirana u njegovim poslovnim knjigama.

Poreska prijava iz stava 1. ovog člana podnosi se na obrascu PPI-2 - Poreska prijava za utvrđivanje poreza na imovinu.

Član 3

Lice iz člana 2. stav 2. ove odluke koje ne podnese poresku prijavu u skladu sa članom 2. stav 1. i 3. ove odluke, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom u skladu sa zakonom kojim se uređuje poreski postupak i poreska administracija.

Član 4

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kruševca" i na internet strani www.krusevac.rs.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca", a primenjivaće se od 01.01.2014. godine.