ODLUKA
O USVAJANJU EVROPSKE POVELJE O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI NA LOKALNOM NIVOU

("Sl. list grada Pančeva", br. 21/2013)

Član 1

Ovom Odlukom usvaja se Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti kao programski osnov za planiranje u oblasti rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, koja će imati funkciju lokalne strategije u oblasti rodne ravnopravnosti.

Član 2

Usvajanjem Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou Grad Pančevo se obavezuje da će slediti principe rodne ravnopravnosti i da će sprovoditi odredbe Povelje u lokalnoj sredini.

Član 3

Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti je okvir za izradu Lokalnog akcionog plana grada Pančeva za unapređivanje položaja žena i rodne ravnopravnosti u periodu od 2014-2016. godine.

Član 4

Lokalni akcioni plan grada Pančeva za unapređivanje položaja žena i rodne ravnopravnosti 2014-2016. godine, biće usklađen sa strateškim pravcima definisanim Nacionalnom strategijom za poboljšanje položaja žena i unapređivanje rodne ravnopravnosti i samim tim sa Akcionim planom za njeno sprovođenje u periodu od 2010-2015. godine.

Član 5

Sredstva za implementaciju Lokalnog akcionog plana grada Pančeva za unapređivanje položaja žena i rodne ravnopravnosti 2014-2016. godine biće predviđena Odlukama o budžetu Grada Pančeva za 2014., 2015. i 2016. godinu.

Član 6

Grad Pančevo je u obavezi da obavesti Savet Evropskih opština i regiona (Council of European Municipalities and Regions) i Stalnu konferenciju gradova i opština o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".