ODLUKA

O NAČINU UTVRĐIVANJA PROSEČNIH CENA KVADRATNOG METRA ODGOVARAJUĆIH NEPOKRETNOSTI ZA UTVRĐIVANJE POREZA NA IMOVINU NA TERITORIJI GRADA SREMSKA MITROVICA

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 12/2013)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se metodologija utvrđivanja prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

Član 2

Odlukom o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji grada Sremska Mitrovica ("Službeni list grada Sremska Mitrovica", br. 12) utvrđene su zone za utvrđivanje poreza na imovinu u zavisnosti od komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima grada Sremska Mitrovica, odnosno sa radnim zonama i drugim sadržajima u naselju, i to: prva zona (gradska), druga zona (gradska), treća zona (ulice u gradu izvan prve i druge zone) i četvrta zona (seoska područja na teritoriji grada Sremska Mitrovica i područja izvan naseljenog mesta).

Član 3

Prosečnu cenu kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu u zonama na teritoriji grada Sremska Mitrovica svojim aktom utvrđuje Gradska uprava za budžet i finansije grada Sremska Mitrovica.

Član 4

Prosečna cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti u zonama izračunava se na osnovu raspoloživih podataka o prometu nepokretnosti u zonama u periodu od 01. januara do 30. septembra tekuće godine, koje pribavlja Gradska uprava za budžet i finansije od državnih organa, organizacija, ustanova i privrednih subjekata, čiji podaci mogu doprineti realnijem utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti u zonama.

Član 5

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica", i na zvaničnoj internet stranici grada Sremska Mitrovica.

Član 6

Odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica", a primenjuje se od 01.01.2014. godine.