ODLUKA

O RACIONALIZACIJI RADA GRADSKIH UPRAVA GRADA LESKOVCA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 19/2013)

Član 1

U cilju racionalizacije rada i pojednostavljenja pravila postupanja sa predmetima u administrativnim postupcima, nastavlja se postupak racionalizacije rada gradskih uprava grada Leskovca, koji je započet Ugovorom o realizaciji projekta "Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu" SKGO broj 734/1 od 04.09.2012. godine, grad Leskovac broj 404-29/2012 IV od 28.08.2012. godine i OPTIMUS broj 136-11/1 od 28.08.2012. godine, zaključenog između Stalne konferencije gradova i opština - Saveza gradova i opština Srbije, grada Leskovca i OPTIMUS-a Centra za dobro upravljanje i Odluke gradskog veća o sprovođenju regulatorne reforme u gradu Leskovcu" br. 061-20/12-01 od 26.10.2012. godine.

Član 2

Gradske uprave su dužne da strankama omoguće ostvarivanje njihovih prava i pravnih interesa rukovodeći se načelima efikasnosti, zakonitosti i ekonomičnosti u postupanju.

Član 3

Pri rešavanju predmeta gradske uprave se obavezuju da međusobno neposredno sarađuju, razmenjuju i pribavljaju predmete, potrebnu dokumentaciju, akta, informacije i podatke kojima raspolažu.

Podaci i dokumentacija iz prethodnog stava ovog člana, pribavljaće se po službenoj dužnosti i stranka nije dužna da ih dostavlja.

Rokovi za dostavu, obradu i rešavanje predmeta, dostavljanje predmeta, informacija, akata, dokumentacije i podataka po službenoj dužnosti, kao i druga pitanja od značaja za racionalizaciju rada gradskih uprava, bliže će se urediti posebnim pravilnikom.

Član 4

Ovlašćuje se gradonačelnik za donošenje pravilnika kojim će se bliže urediti pitanja od značaja za racionalizaciju rada Gradskih uprava grada Leskovca.

Član 5

Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Leskovca".