ODLUKA

O VRSTI, VISINI I NAČINU PLAĆANJA LUČKIH I PRISTANIŠNIH TAKSI

("Sl. glasnik RS", br. 115/2013)

Član 1

Ovom odlukom određuju se vrsta, visina i način plaćanja lučkih i pristanišnih taksi.

Član 2

Lučke i pristanišne takse plaćaju se pod jednakim uslovima za luke i pristaništa otvorena za domaći i međunarodni saobraćaj, kao i privremena pretovarna mesta, bez obzira na svojinski status luke ili pristaništa, odnosno privremenog pretovarnog mesta.

Taksa za upotrebu obale

Član 3

Obveznik plaćanja takse za upotrebu obale je primalac ili krcatelj čiji se teret ukrcava ili iskrcava u luci, odnosno pristaništu ili privremenom pretovarnom mestu.

U slučaju prevoza putnika, obveznik plaćanja takse za upotrebu obale je putnik.

Osnovica takse za upotrebu obale je nedeljiva tona ukrcanog, odnosno iskrcanog tereta i namena tereta, ili broj ukrcanih/iskrcanih putnika.

Taksa za upotrebu obale naplaćuje se pod istim uslovima za brod koji pretovaruje teret preko linije obale, kao i sa broda na brod.

Taksa za upotrebu obale naplaćuje se za svakog putnika koji prelazi preko linije obale.

Agencija za upravljanje lukama ispostavlja fakturu primaocu ili krcatelju čiji se teret ukrcava ili iskrcava, odnosno putničkom brodu na osnovu podataka iz sažete prijave koju primalac ili krcatelj podnosi Agenciji za upravljanje lukama 24 časa pre očekivanog dolaska broda, a najkasnije odmah nakon dobijanja pisma spremnosti od zapovednika broda za početak obavljanja ukrcavanja, odnosno iskrcavanja tereta primaoca ili krcatelja.

Obrazac sažete prijave za teretne brodove iz stava 4. ovog člana dat je u Prilogu VI koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Obrazac sažete prijave za putničke brodove iz stava 4. ovog člana dat je u Prilogu VII koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Količina tereta koja je naznačena u sažetoj prijavi dokazuje se službenim dokumentom (tovarni list, teretnica i slično) čija se kopija dostavlja uz sažetu prijavu.

Obračun takse vrši se prema iznosima koji su dati u Prilogu I koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Uplata takse za upotrebu obale vrši se najkasnije do isplovljenja broda iz luke, odnosno pristaništa.

Ako je brod pristao u luku u dane državnih praznika uplata se vrši prvog narednog radnog dana.

Taksa za pristajanje

Član 4

Obveznik plaćanja takse za pristajanje uz operativnu obalu ili pristan je vlasnik broda koji koristi luku, odnosno pristanište u svrhu ukrcavanja ili iskrcavanja tereta ili putnika.

Za brodove koji viju stranu zastavu taksu za pristajanje plaća agent broda ili predstavništvo privrednog društva koje je upisani vlasnik broda a koje je registrovano u Republici Srbiji.

Brod koji indirektno koristi operativnu obalu ili pristan (preko drugog plovila) plaća taksu za pristajanje kao za direktno korišćenje operativne obale ili pristana.

Osnovica takse za pristajanje je nedeljivi dužni metar za putničke brodove, odnosno nosivost broda ili snaga mašinskog uređaja za pogon po kW za potiskivače i tegljače, kao i vreme provedeno u luci na ukrcavanju i/ili iskrcavanju tereta ili putnika.

Agencija za upravljanje lukama ispostavlja fakturu vlasniku broda, odnosno agentu broda ili predstavništvu privrednog društva koje je upisani vlasnik broda u slučaju iz stava 2. ovog člana, na osnovu podataka iz sažete prijave koju lice iz st. 1. i 2. ovog člana podnosi Agenciji za upravljanje lukama 24 časa pre očekivanog dolaska broda, a najkasnije pre izdavanja pisma spremnosti od zapovednika broda.

Obrazac sažete prijave za teretne brodove iz stava 5. ovog člana dat je u Prilogu VI koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Obrazac sažete prijave za putničke brodove iz stava 5. ovog člana dat je u Prilogu VII koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Količina tereta koja je naznačena u sažetoj prijavi dokazuje se službenim dokumentom (tovarni list, teretnica i slično) čija se kopija dostavlja uz sažetu prijavu.

Obračun takse vrši se prema iznosima koji su dati u Prilogu II koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Uplata takse za pristajanje vrši se najkasnije do isplovljenja broda iz luke, odnosno pristaništa.

Ako je brod pristao u luku u dane državnih praznika uplata se vrši prvog narednog radnog dana.

Ležarina

Član 5

Obveznik plaćanja ležarine je vlasnik broda koji koristi luku, odnosno pristanište u bilo koju drugu svrhu različitu od one za koju se plaća taksa za upotrebu obale, a naročito kada:

1) brod koristi luku, odnosno pristanište posle završetka obavljanja poslova ukrcavanja, odnosno iskrcavanja tereta;

2) putnički brod boravi u luci ili pristaništu nakon isteka vremena određenog za boravak u luci ili pristaništu;

3) putnički brod boravi u luci ili pristaništu van mesta koje je određeno za ukrcavanje, odnosno iskrcavanje putnika, ili boravi u luci između dve nautičke sezone.

Brod koji indirektno koristi operativnu obalu ili pristan luke, odnosno pristaništa (preko drugog plovila) u bilo koju drugu svrhu različitu od one za koju se plaća taksa za upotrebu obale, plaća ležarinu kao za direktno korišćenje operativne obale ili pristana.

Za plovila koja viju stranu zastavu ležarinu plaća agent plovila ili predstavništvo privrednog društva koje je upisani vlasnik plovila a koje je registrovano u Republici Srbiji.

Od obaveze plaćanje ležarine oslobođen je vlasnik plovila koje se koristi za potrebe obavljanja određenih lučkih delatnosti (lučki bokser i slično).

Osnovica ležarine je nedeljivi metar dužine broda i nedeljivi dan od 24 časa za svako plovilo, a počinje da teče tri časa nakon isteka vremena potrebnog za ukrcavanje, odnosno iskrcavanje tereta, odnosno nakon isteka vremena za boravak putničkog plovila prema najavljenom redu plovidbe.

Plovila koja indirektno koriste privez luke (preko drugog plovila) plaćaju ležarinu kao za direktno korištenje priveza.

Agencija za upravljanje lukama ispostavlja fakturu vlasniku broda, odnosno agentu broda ili predstavništvu privrednog društva koje je upisani vlasnik broda u slučaju iz stava 2. ovog člana, na osnovu podataka iz svedočanstva o sposobnosti broda za plovidbu, raporta o dolasku broda i vremenskih tablica, čije kopije vlasnik broda ili lice iz stava 5. ovog člana podnosi Agenciji za upravljanje lukama.

Obračun takse vrši se prema iznosima koji su dati u Prilogu III koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Uplata ležarine vrši se najkasnije do isplovljenja broda iz luke, odnosno pristaništa.

Taksa za lučku navigacionu signalizaciju

Član 6

Obveznik plaćanja takse za lučku navigacionu signalizaciju je vlasnik broda koji uplovljava, odnosno isplovljava iz luke, odnosno pristaništa.

Za brod koji vije stranu zastavu taksu za lučku navigacionu signalizaciju plaća agent broda ili predstavništvo privrednog društva koje je upisani vlasnik broda a koje je registrovano u Republici Srbiji.

Osnovica takse za lučku navigacionu signalizaciju je vrsta i nosivost broda.

Agencija za upravljanje lukama ispostavlja fakturu vlasniku broda, odnosno agentu broda ili predstavništvu privrednog društva koje je upisani vlasnik broda u slučaju iz stava 2. ovog člana, na osnovu podataka iz svedočanstva o sposobnosti broda za plovidbu, čiju kopiju vlasnik broda ili lice iz stava 3. ovog člana podnosi Agenciji za upravljanje lukama podnosi odmah nakon uplovljenja broda u luku, odnosno pristanište.

Obračun takse vrši se prema iznosima koji su dati u Prilogu IV koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Uplata takse za lučku navigacionu signalizaciju vrši se najkasnije do isplovljenja broda iz luke, odnosno pristaništa.

Taksa za korišćenje drumske i železničke infrastrukture

Član 7

Obveznik plaćanja takse za korišćenje lučke drumske i železničke infrastrukture je drumski, odnosno železnički prevoznik koji prevoze teret koji se doprema, odnosno otprema iz luke.

Osnovica takse za korišćenje lučke drumske i železničke infrastrukture je nedeljiva tona tereta koji se doprema, odnosno otprema iz luke, odnosno pristaništa.

Agencija za upravljanje lukama ispostavlja fakturu drumskom, odnosno železničkom prevozniku koji doprema, odnosno otprema teret iz luke, odnosno pristaništa, na osnovu podataka iz sažete prijave koju drumski, odnosno železnički prevoznik podnosi Agenciji za upravljanje lukama 24 časa pre očekivanog datuma dopreme, odnosno otpreme tereta iz luke, odnosno pristaništa.

Obrazac sažete prijave iz stava 3. ovog člana dat je u Prilogu VIII koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Količina tereta koja je naznačena u sažetoj prijavi dokazuje se službenim dokumentom (drumski i međunarodni drumski tovarni list, železnički tovarni list i slično) čija se kopija dostavlja uz sažetu prijavu.

Obračun takse vrši se prema iznosima koji su dati u Prilogu V koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Naplata takse za korišćenje lučke drumske infrastrukture vrši se pre nego što drumsko vozilo napusti lučko područje.

Naplata takse za korišćenje lučke železničke infrastrukture vrši se najkasnije u roku do 15 dana.

Taksa za operativnu upotrebu luke odnosno pristaništa

Član 8

Obveznik plaćanja takse za operativnu upotrebu luke, odnosno pristaništa je lučki operater koji koristi luku, odnosno pristanište na osnovu odobrenja za obavljanje lučkih delatnosti.

Osnovica takse za operativnu upotrebu luke, odnosno pristaništa je tržišna vrednost lučkog zemljišta koje čini konkretno lučko područje na dan pokretanja postupka za javno prikupljanje ponuda od strane Agencije za upravljanje lukama, uvećana za koeficijent koji se određuje prema položaju luke, odnosno pristaništa na mreži unutrašnjih vodnih puteva Republike Srbije i infrastrukturne povezanosti sa drugim vidovima transporta.

Pored elemenata iz stava 2. ovog člana, prilikom utvrđivanja osnovice uzima se u obzir i namena lučkog područja ili akvatorije luke, kao i iznos planiranih ulaganja javnog i privatnog partnera, odnosno koncesionara i planiranog prometa po površinskoj ili dužinskoj meri na lučkom području.

Taksa za operativnu upotrebu luke, odnosno pristaništa plaća se na način i u rokovima koji se bliže uređuju ugovorom o obavljanju lučke delatnosti koji Agencija za upravljanje lukama zaključuje sa lučkim operaterom koji stekne odobrenje za obavljanje lučke delatnosti nakon sprovedenog postupka za javno prikupljanje ponuda.

Član 9

Ova odluka po dobijanju saglasnosti Vlade, objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu 1. januara 2014. godine, a primenjuje se do dana stupanja na snagu zakona kojim će se urediti naknade za korišćenje javnih dobara.

Prilog I

IZNOS TAKSE ZA UPOTREBU OBALE PREMA VRSTI ROBE

 

redni broj

osnovica za obračun takse

jedinica mere

iznos
u dinarima

teretni brodovi

1.

rasuti tereti

 

 

1.1.

žitarice

tona

38,00

1.2.

ugalj

tona

39,00

1.3.

rude

tona

39,00

1.4.

šljunak, pesak i kameni agregati

tona

21,00

1.5.

otpadni materijali za čiju preradu u Republici Srbiji ne postoji odgovarajuća tehnologija

tona

12,00

1.6.

ostali rasuti tereti

tona

42,00

2.

generalni tereti, komadna i pakovana roba

tona

42,00

3.

kontejneri

TEU

459,00

4.

putnička vozila

vozilo

344,00

5.

teretna vozila

tona

150,00

6.

tečni tereti

tona

75,00

7.

snabdevanje plovila gorivom

tona

75,00

putnički brodovi

1.

prihvat/otprema putnika

putnik

172,00

Za robu domaćeg porekla namenjenu izvozu, obračun takse se vrši prema sledećim iznosima:

redni broj

osnovica za obračun takse

jedinica mere

iznos
u dinarima

teretni brodovi

1.

rasuti tereti

 

 

1.1.

žitarice

tona

34,00

1.2.

ugalj

tona

35,00

1.3.

rude

tona

35,00

1.4.

šljunak, pesak i kameni agregati

tona

19,00

1.5.

otpadni materijali za čiju preradu u Republici Srbiji ne postoji odgovarajuća tehnologija

tona

10,00

1.6.

ostali rasuti tereti

tona

37,00

2.

generalni tereti, komadna i pakovana roba

tona

37,00

3.

kontejneri

TEU

413,00

4.

putnička vozila

vozilo

309,00

5.

teretna vozila

tona

134,00

6.

tečni tereti

tona

67,00

7.

snabdevanje plovila gorivom

tona

67,00

 

Prilog II

IZNOS TAKSE ZA PRISTAJANJE PREMA DUŽNOM METRU ZA PUTNIČKE BRODOVE, ODNOSNO NOSIVOSTI BRODA ILI SNAZI MAŠINSKOG UREĐAJA ZA POGON PO KW ZA POTISKIVAČE I TEGLJAČE, KAO I VREMENU PROVEDENOM U LUCI, ODNOSNO PRISTANIŠTU

 

vrsta broda

osnovica za obračun takse

iznos u dinarima

brodovi za prevoz tereta

1) bruto tona za samohodne brodove (BT), kao i vreme provedeno u luci na ukrcavanju i/ili iskrcavanju tereta - nedeljivi dan od 24 sata

4,00 x t x broj dana

2) snaga mašinskog uređaja za pogon po kW za potiskivače i tegljače, kao i vreme provedeno u luci na ukrcavanju i/ili iskrcavanju tereta - nedeljivi dan od 24 sata

4,00 x kW x broj dana

Putnički brodovi

dužni metar broda, kao i vreme provedeno na ukrcavanju i/ili iskrcavanju putnika

6,00 x m x broj sati

 

Prilog III

IZNOS TAKSE ZA LEŽARINU PREMA NEDELJIVOM METRU DUŽINE BRODA I NEDELJIVOM DANU OD 24 ČASA

 

vrsta broda

osnovica za obračun takse

iznos u dinarima

brod za prevoz tereta

nedeljivi metar dužine broda i nedeljivi dan od 24 časa

46,00 x m x broj dana

putnički brod

nedeljivi metar dužine broda i nedeljivi dan od 24 časa

29,00 x m x broj dana

 

Prilog IV

IZNOS TAKSE ZA LUČKU NAVIGACIONU SIGNALIZACIJU PREMA VRSTI I NOSIVOSTI BRODA

 

vrsta broda

osnovica za obračun takse

iznos u dinarima

brod za prevoz tereta

bruto nosivost broda u tonama

1,00 x t

putnički brod

bruto nosivost broda u tonama

1,00 x t

 

Prilog V

IZNOS TAKSE ZA KORIŠĆENJE DRUMSKE I ŽELEZNIČKE INFRASTRUKTURE PREMA NEDELJIVOJ TONI TERETA

 

redni
broj

osnovica za obračun takse

jedinica
mere

iznos
u dinarima

kamioni/vagoni

1.

rasuti tereti

 

 

1.1.

žitarice

tona

19,00

1.2.

ugalj

tona

20,00

1.3.

rude

tona

20,00

1.4.

šljunak, pesak i kameni agregati

tona

11,00

1.5.

otpadni materijali za čiju preradu u Republici Srbiji ne postoji odgovarajuća tehnologija

tona

6,00

1.6.

ostali rasuti tereti

tona

21,00

2.

generalni tereti, komadna i pakovana roba

tona

21,00

3.

kontejneri

TEU

230,00

4.

putnička vozila

vozilo

172,00

5.

teretna vozila

tona

75,00

6.

tečni tereti

tona

38,00

7.

snabdevanje plovila gorivom

tona

38,00

Za robu domaćeg porekla namenjenu izvozu, obračun takse se vrši prema sledećim, iznosima:

redni
broj

osnovica za obračun takse

jedinica
mere

iznos
u dinarima

kamioni/vagoni

1.

rasuti tereti

 

 

1.1.

žitarice

tona

17,00

1.2.

ugalj

tona

18,00

1.3.

rude

tona

18,00

1.4.

šljunak, pesak i kameni agregati

tona

9,00

1.5.

otpadni materijali za čiju preradu u Republici Srbiji ne postoji odgovarajuća tehnologija

tona

5,00

1.6.

ostali rasuti tereti

tona

19,00

2.

generalni tereti, komadna i pakovana roba

tona

19,00

3.

kontejneri

TEU

206,00

4.

putnička vozila

vozilo

155,00

5.

teretna vozila

tona

67,00

6.

tečni tereti

tona

34,00

7.

snabdevanje plovila gorivom

tona

34,00

 

Prilog VI

PRIJAVA ZA KORIŠĆENJE USLUGA TERETNE LUKE

Obrazac sažete prijave za korišćenje usluga teretne luke

Datum ____________

 

Broj sažete prijave ____________

Date

 

Number of Notification

 

PRIJAVA
NOTIFICATION

ZA KORIŠĆENJE USLUGA TERETNE LUKE
FOR THE USE OF SERVICES OF THE CARGO PORT

 

Naziv broda: ___________________________

 

Dužina broda: ________________________ m

Ship name

 

Ship lenght

 

 

 

Snaga mašinskog uređaja: ____________ kW

 

Nosivost broda: _______________________ BT

Ship MCI

 

Ship GT

 

 

 

Prijavljen: _____________________________

 

Odjavljen: ______________________________

Arrival

 

Departure

 

 

luka
pristajanja:
Port of Call

 

lučki operater:
Port Operator

 

brodski agent:
Ship Agent

 

vlasnik ili brodar:
Owner of Ship
Operator

 

krcatelj:
Consignee:

 

EVIDENCIJA TERETA
CARGO EVIDENCE

redni
broj
No

osnovica za obračun naknade
base for the fees calculation

jedinica mere
unit of measure

količina
quantity

teretni brodovi
cargo vessels

1.

rasuti tereti
bulk cargo

 

 

1.1.

Žitarice
cereals

tona
MT

 

1.2.

Ugalj
coal

tona
MT

 

1.3.

Rude
ores

tona
MT

 

1.4.

šljunak, pesak i kameni agregati
gravel, sand and stone aggregates

tona
MT

 

1.5.

otpadni materijal za čiju preradu u Republici Srbiji ne postoji odgovarajuća tehnologija
waste materials for whose processing Republic of Serbia is not equpped with adequate technologies

tona
MT

 

1.6.

ostali rasuti tereti
Other bulk cargo

tona
MT

 

2.

generalni tereti, komadna i pakovana roba
general cargo, piece and packed goods

tona
MT

 

3.

Kontejneri
caontainers

TEU

 

4.

putnička vozila
passenger cars

vozilo
vehicle

 

5.

teretna vozila
trucks

tona
MT

 

6.

tečni tereti
liquid cargo

tona
MT

 

7.

snabdevanje plovila gorivom
vessels fuel supplying

tona
MT

 

EVIDENCIJA PRATEĆE DOKUMENTACIJE
EVIDENCE OF SUPPORTING DOCUMENTS

redni
broj
No

dokument
Document

broj dokumenta
Document number

datum
Date

napomena
Note

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

10.

 

 

 

 

11.

 

 

 

 

12.

 

 

 

 

 

 

posebna napomena:
Notes

 

 

 

zapovednik broda

 

ovlašćeno lice

Boatmaster

 

Authorized person

___________________

 

___________________

 

 

Prilog VII

PRIJAVA ZA KORIŠĆENJE USLUGA LUČKOG PUTNIČKOG TERMINALA ILI PUTNIČKOG PRISTANIŠTA OTVORENOG ZA MEĐUNARODNI SAOBRAĆAJ

Obrazac sažete prijave za korišćenje usluga lučkog terminala ili putničkog pristaništa otvorenog za međunarodni saobraćaj

Datum ____________

 

Broj sažete prijave ____________

Date

 

Number of Notification

 

PRIJAVA
NOTIFICATION

ZA KORIŠĆENJE USLUGA LUČKOG PUTNIČKOG TERMINALA ILI PUTNIČKOG PRISTANIŠTA OTVORENOG ZA MEĐUNARODNI SAOBRAĆAJ
FOR THE USE OF SERVICES OF THE PORT'S PASSENGER TERTMINAL OR PASSENGER HARBOUR OPEN FOR INTERNATIONAL TRAFFIC

 

Naziv broda: ___________________________

 

Dužina broda: ________________________ m

Ship name

 

Ship lenght

 

 

 

Snaga mašinskog uređaja: ____________ kW

 

Nosivost broda: _______________________ BT

Ship MCI

 

Ship GT

 

 

 

Prijavljen: _____________________________

 

Odjavljen: ______________________________

Arrival

 

Departure

 

 

luka ili pristanište
pristajanja
PortIHarbour of Call

 

lučki operater:
Port Operator

 

brodski agent:
Ship Agent

 

vlasnik ili brodar:
Owner of Ship
Operator

 

Tur-operater:
Tour operator:

 

 

Broj putnika - dolazak: ___________________

 

Broj putnika - odlazak _____________________

Number of passengers - arrival

 

Number of passengers - departure

 

 

 

Broj putnika - ukrcano: ___________________

 

Broj putnika iskrcano: _____________________

Number of passengers - aboard

 

Number of passengers - landed

 

 

 

Broj putnika za obračun: __________________

 

Broj članova posade: ______________________

Number of passengers - for account

 

Number of crew members

EVIDENCIJA PRATEĆE DOKUMENTACIJE
EVIDENCE OF SUPPORTING DOCUMENTS

redni
broj
No

dokument
Document

broj dokumenta
Document number

datum
Date

napomena
Note

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

10.

 

 

 

 

11.

 

 

 

 

12.

 

 

 

 

 

 

posebna napomena:
Notes

 

 

 

zapovednik broda

 

ovlašćeno lice

Boatmaster

 

Authorized person

___________________

 

___________________

 

Prilog VIII

PRIJAVA ZA KORIŠĆENJE USLUGA TERETNE LUKE

Obrazac sažete prijave za korišćenje usluge teretne luke/od strane drumskog, odnosno železničkog prevoznika

Datum ____________

 

Broj sažete prijave ____________

Date

 

Number of Notification

 

PRIJAVA
NOTIFICATION

ZA KORIŠĆENJE USLUGA TERETNE LUKE
FOR THE USE OF SERVICES OF THE CARGO PORT BY ROAD OR RAIL CARRIERS

 

luka u kojoj se teret
ukrcava/iskrcava:
Port of loading/unloading

 

lučki operater:
Port Operator

 

prevoznik:
Carrier

 

EVIDENCIJA TERETA
CARGO EVIDENCE

redni
broj
No

osnovica za obračun naknade
base for the fees calculation

jedinica mere
unit of measure

količina
quantity

kamion/vagon
Truck/Wagon

1.

rasuti tereti
bulk cargo

 

 

1.1.

Žitarice
cereals

tona
MT

 

1.2.

Ugalj
coal

tona
MT

 

1.3.

Rude
ores

tona
MT

 

1.4.

šljunak, pesak i kameni agregati
gravel, sand and stone aggregates

tona
MT

 

1.5.

otpadni materijal za čiju preradu u Republici Srbiji ne postoji odgovarajuća tehnologija
waste materials for whose processing Republic of Serbia is not equipped with adequate technologies

tona
MT

 

1.6.

ostali rasuti tereti
other bulk cargo

tona
MT

 

2.

generalni tereti, komadna i pakovana roba
general cargo, piece and packed goods

tona
MT

 

3.

Kontejneri
containers

TEU

 

4.

putnička vozila
passenger cars

vozilo
vehicle

 

5.

teretna vozila
trucks

tona
MT

 

6.

tečni tereti
liquid cargo

tona
MT

 

7.

snabdevanje plovila gorivom
vessels fuel supplying

tona
MT

 

EVIDENCIJA PRATEĆE DOKUMENTACIJE
EVIDENCE OF SUPPORTING DOCUMENTS

redni
broj
No

dokument
Document

broj dokumenta
Document number

datum
Date

napomena
Note

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

10.

 

 

 

 

11.

 

 

 

 

12.

 

 

 

 

 

 

posebna napomena:
Notes

 

 

 

prevoznik

 

ovlašćeno lice

Carrier

 

Authorized person

___________________

 

___________________