REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PREVODA MEĐUNARODNOG STANDARDA FINANSIJSKOG IZVEŠTAVANJA ZA MALA I SREDNJA PRAVNA LICA (MSFI za MSP)

("Sl. glasnik RS", br. 117/2013)

1. Utvrđuje se prevod Međunarodnog standarda finansijskog izveštavanja za mala i srednja pravna lica (MSFI za MSP), koji je odobren i izdat od strane Odbora za međunarodne računovodstvene standarde (International Accounting Standards Board - IASB) u julu 2009. godine, a koji je odštampan uz ovo rešenje i čini njegov sastavni deo.

2. MSFI za MSP iz tačke 1. ovog rešenja, počeće da se primenjuje od finansijskih izveštaja koji se sastavljaju na dan 31. decembra 2014. godine.

3. Prevod MSFI za MSP iz tačke 1. ovog rešenja dostavljen je kao zvanična verzija na srpskom jeziku od strane Fondacije za Međunarodne standarde finansijskog izveštavanja (MSFI Fondacija), na osnovu Sporazuma o odricanju od autorskih prava na teritoriji Republike Srbije, zaključenog između MSFI Fondacije i Ministarstva finansija i privrede broj 998-RS-(MinFin)-Waiver-IFRS & SMEs-201 i potpisanog 31. jula 2013. godine.

4. Saglasno Sporazumu iz tačke 3. ovog rešenja, autorska prava na prevod pripadaju MSFI Fondaciji i prevod se ne može preštampavati i objavljivati bez saglasnosti MSFI Fondacije.

5. Ovo rešenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Prevod Međunarodnog standarda finansijskog izveštavanja za mala i srednja pravna lica (MSFI za MSP), koji je sastavni deo ovog rešenja, objavljen je u "Sl. glasniku RS", br. br 117/2013 od 30. decembra 2013 godine, a u Pravnoj bazi se nalazi u rubirici XV-3 - Računovodstvo i revizija/ MRS/MSFI i MSR.