ODLUKA
O ODREĐIVANJU KOMUNALNIH DELATNOSTI OD LOKALNOG INTERESA I POVERAVANJU OBAVLJANJA KOMUNALNE DELATNOSTI OD LOKALNOG INTERESA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 69/2013)

Član 1

Ovom odlukom određuju se komunalne delatnosti od lokalnog interesa i poverava obavljanje komunalnih delatnosti od lokalnog interesa.

Član 2

Komunalne delatnosti od lokalnog interesa su:

1. suzbijanje i uništavanje korovske biljke ambrozije,

2. kartiranje terena pod korovskom biljkom ambrozijom i drugim alergogenim biljkama, laboratorijska i terenska istraživanja i monitoring,

3. dekoracija Grada Novog Sada,

4. održavanje elemenata vizuelnih komunikacija, opreme za oglašavanje i plakatnih mesta,

5. održavanje urbanog mobilijara,

6. čišćenje javnih površina nekategorizovanih na drugom mestu (fasade javnih zgrada, spomenici, veštačke podloge, behaton i slične površine),

7. objedinjena obrada podataka i naplata komunalnih usluga,

8. obezbeđivanje karantina za životinje,

9. obrada podataka u vezi sa naknadom za korišćenje građevinskog zemljišta,

10. izgradnja i održavanje Opšteg informacionog sistema Grada Novog Sada,

11. telekomunikacioni sistem - optička, kablovska i druga telekomunikaciona infrastruktura (izgradnja, održavanje i pružanje usluga),

12. obeležavanje i održavanje prostora za izvođenje pasa,

13. prognozno - izveštajni poslovi u vezi sa zaštitom zdravlja biljaka,

14. usluge održavanja i popravke stambenih i poslovnih zgrada, ustanova i drugih oblika organizovanja za koje se sredstva planiraju u budžetu Grada Novog Sada,

15. održavanje otvorenih kanala i nasipa za odvođenje vode sa površina javne namene, i

16. utvrđivanje i praćenje kvaliteta vode za piće.

Uslovi za obavljanje komunalne delatnosti iz stava 1. ovog člana uređuju se posebnim odlukama.

Član 3

Javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo" Novi Sad je nosilac isključivog prava, u skladu sa propisima kojima se uređuju javne nabavke, obavljanja poslova iz člana 2. stav 1. tač. 1. i 12. ove odluke.

Poslove iz člana 2. stav 1. tač. 2, 4, 5, 6, 13, 15. i 16. ove odluke obavlja privredno društvo, preduzetnik ili drugi privredni subjekt, kome se obavljanje ovih poslova poveri, u skladu sa propisima kojima se uređuju javne nabavke.

Javno komunalno preduzeće za održavanje stambenih i poslovnih prostora "Stan", Novi Sad je nosilac isključivog prava, u skladu sa propisima kojima se uređuju javne nabavke, obavljanja poslova iz člana 2. stav 1. tač. 3. i 14. ove odluke.

Javno komunalno preduzeće "Zoohigijena i Veterina Novi Sad" Novi Sad je nosilac isključivog prava, u skladu sa propisima kojima se uređuju javne nabavke, obavljanja poslova obezbeđivanja karantina.

Javno komunalno preduzeće "Informatika" Novi Sad je nosilac isključivog prava, u skladu sa propisima kojima se uređuju javne nabavke, obavljanja poslova iz člana 2. stav 1. tač. 7, 9, 10. i 11. ove odluke.

Član 4

Prava, obaveze i odgovornosti između privrednog društva, preduzetnika ili drugog privrednog subjekta, kome se, u skladu sa propisima kojima se uređuju javne nabavke, poveri obavljanje poslova iz člana 3. stav 2. ove odluke i Grada Novog Sada, uređuju se ugovorom, u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 119/12) i Zakonom o komunalnim delatnostima.

Član 5

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju komunalnih delatnosti od lokalnog interesa ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 55/12).

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".