ODLUKA

O NOVČANOJ POMOĆI BRAČNIM PAROVIMA PRILIKOM SKLAPANJA BRAKA

("Sl. list Grada Loznice", br. 13/2013)

Član 1

Ovom Odlukom se utvrđuju uslovi i način ostvarivanja prava na novčanu pomoć bračnim parovima prilikom sklapanja braka, kao i visina i način isplate novčane pomoći.

Član 2

Bračni parovi ostvaruju pravo na novčanu pomoć prilikom sklapanja prvog braka, pod uslovom da bar jedan bračni partner u trenutku sklapanja braka ima prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Loznice najmanje tri godine pre sklapanja braka.

Član 3

Bračni parovi ostvaruju pravo na novčanu pomoć u iznosu od jedne prosečne neto zarade grada Loznice prema podacima koje objavi republički organ za poslove statistike u mesecu kada je bračni par sklopio brak.

Član 4

Uz zahtev za ostvarivanje prava prilaže se sledeća dokumentacija:

- izvod iz knjige venčanih

- uverenje o prebivalištu

- očitane ili fotokopirane lične karte bračnih partnera

- fotokopija tekućeg računa na koji će se izvršiti uplata.

Član 5

Zahtev za ostvarivanje ovog prava može se podneti u roku od 60 dana od dana zaključenja braka nadležnom odeljenju Gradske uprave Loznice, koja rešenjem odlučuje o priznavanju prava i isplati novčane naknade.

Protiv rešenja kojim se odlučuje o pravu na jednokratnu novčanu naknadu, može se izjaviti žalba, koja se podnosi prvostepenom organu u roku od 15 dana od prijema rešenja.

Po žalbi na rešenje odlučuje Gradsko veće grada Loznice.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice", a primenjivaće se za bračne parove koji su sklopili brak posle 01. decembra 2013. godine.