PROGRAM

DOTACIJA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA U OBLASTI ZDRAVSTVENE ZAŠTITE ZA 2014. GODINU NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 3/2014)

1. Programom dotacija nevladinim organizacijama u oblasti zdravstvene zaštite za 2014. godinu na teritoriji grada Kragujevca (u daljem tekstu: Program) vrši se raspored sredstava dotacija nevladinim organizacijama planiranih Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2014. godinu, na razdelu 8 - Gradska uprava za poslove lokalne samouprave i opšte uprave, glava 8.11 - zdravstvo, funkcija 760 - zdravstvo neklasifikovano na drugom mestu, ekonomska klasifikacija 481- dotacije nevladinim organizacijama u iznosu od 2.512.000,00 dinara.

2. Sredstva navedena u tački 1. Programa namenjena su za:

1) realizaciju obaveza preuzetih, a neizvršenih u 2013. godini u iznosu od 175.000,00 dinara za Crveni krst Kragujevac - sprovođenje javnih ovlašćenja i programa u skladu sa Strategijom razvoja primarne zdravstvene zaštite i Zakonom o Crvenom krstu;

2) programe rada udruženja obolelih lica u iznosu od 1.000.000,00 dinara;

3) projekte udruženja u oblasti zdravstvene zaštite u iznosu od 962.000,00 dinara;

4) Crveni krst - sprovođenje javnih ovlašćenja i programa u skladu sa Strategijom razvoja primarne zdravstvene zaštite i Zakonom o Crvenom krstu u iznosu od 375.000,00 dinara i to:

- sprovođenje javnih ovlašćenja u oblasti prve pomoći;

- realizacija projektnih aktivnosti promocije zdravlja, unapređenja zdravlja pojedinih grupacija stanovništva i prevencije bolesti od većeg socijalno-medicinskog značaja i slično;

3. Savet za razvoj socijalne politike grada Kragujevca po sprovedenom javnom pozivu/konkursu dostavlja Gradskom veću predlog radi donošenja odluke o odobravanju i visini dotacija za programe rada i projekte udruženja.

4. Sredstva za finansiranje programa rada udruženja obolelih lica i projekata udruženja u oblasti zdravstvene zaštite prenosiće se na osnovu ugovora zaključenih između Grada i udruženja čiji su programi/projekti odobreni.

Sredstva za sprovođenje javnih ovlašćenja i programa Crvenog krsta (u skladu sa Strategijom razvoja primarne zdravstvene zaštite grada Kragujevca i Zakonom o Crvenom krstu) prenosiće se na osnovu rešenja Gradonačelnika, u skladu sa odlukom Gradskog veća.

Prenos sredstava iz tačke 2. Programa, vršiće se u skladu sa prilivom sredstava u budžet Grada.

5. Za realizaciju Programa dotacija nevladinim organizacijama u oblasti zdravstvene zaštite za 2014. godinu na teritoriji grada Kragujevca odgovorna je Gradska uprava za poslove lokalne samouprave i opšte uprave.

6. Ovaj program objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".