ODLUKA
O DODELI STIPENDIJA IZUZETNO NADARENIM STUDENTIMA SA TERITORIJE GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 24/2013)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Odlukom o dodeli stipendija izuzetno nadarenim studentima sa teritorije grada Pančeva uređuju se bliži uslovi za dodelu stipendija izuzetno nadarenim studentima sa teritorije grada Pančeva, kriterijumi za utvrđivanje redosleda kandidata, način i postupak ostvarivanja prava na stipendiju i druga pitanja od značaja za ostvarivanje ovog prava.

Sredstva za namenu iz stava 1. ovog člana biće obezbeđena u budžetu grada Pančeva.

II BLIŽI USLOVI I NAČIN STICANJA PRAVA

Član 2

Pravo iz člana 1. ove odluke mogu ostvariti najbolji studenti završnih godina studija u četvorogodišnjem i dužem trajanju studija (drugi stepen studija po Bolonjskom sistemu školovanja) na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija.

Član 3

Kriterijumi za utvrđivanje redosleda kandidata su:

- da je državljanin Republike Srbije ili da ima status izbeglice ili raseljenog lica

- da ima prebivalište na teritoriji grada Pančeva, odnosno boravište za lica koja imaju status izbeglog ili raseljenog lica

- da je prvi put upisao završnu godinu studija

- da mu je prosečna ocena tokom svih godina studiranja najmanje 9,00.

Član 4

Kandidat ima obavezu da dostavi sledeće dokaze:

1. prijavu (pisanu u slobodnoj formi) sa kratkom biografijom, adresom, brojem telefona (mobilni i fiksni) i imejlom

2. potvrdu fakulteta o upisu završne godine studija

3. potvrdu fakulteta o prosečnoj oceni tokom svih godina studiranja

4. kopiju lične karte i uverenja o državljanstvu, odnosno dokumenta kojim se dokazuje status izbeglog ili raseljenog lica.

Član 5

Gradonačelnik grada Pančeva raspisuje konkurs koji se objavljuje u dnevnom ili nedeljnom listu koji se distribuira na teritoriji grada Pančeva i na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva (www.pancevo.rs), na koji se mogu prijaviti izuzetno nadareni studenti sa teritorije grada Pančeva koji konkurišu za dodelu stipendija, u skladu sa odredbama ove odluke.

Član 6

Po okončanju konkursa, Gradonačelnik grada Pančeva, na predlog Sekretarijata Gradske uprave grada Pančeva nadležnog za poslove obrazovanja, utvrđuje Konačnu listu za dodelu stipendija izuzetno nadarenim studentima sa teritorije grada Pančeva.

Gradonačelnik grada Pančeva rešenjem utvrđuje pojedinačni iznos i odobrava isplatu stipendija u šest jednakih mesečnih rata.

III PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".