PRAVILNIK

O USLOVIMA, KRITERIJUMIMA I MERILIMA ZA IZBOR KORISNIKA PROJEKTA STAMBENOG ZBRINJAVANJA KROZ DODELJIVANJE MONTAŽNIH KUĆA

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 36/2013)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i merila za izbor korisnika projekta stambenog zbrinjavanja kroz dodeljivanje montažnih kuća porodicama izbeglica, porodicama koje su bile u statusu izbeglica ili porodicama interno raseljenih lica ili porodicama povratnika iz zemalja EU po Sporazumu o readmisiji, sa prebivalištem/boravištem na području teritorija Grada Zrenjanina, koje su smeštene u neadekvatnom privatnom smeštaju i poseduju sopstveni plac za gradnju, a koje ne mogu samostalno da reše svoje stambeno pitanje.

Predmet ovog Pravilnika je i postupak, način rada Komisije kao i način realizacije predmetne pomoći.

Član 2

Pravo na dodeljivanje montažnih kuća mogu da ostvare porodična domaćinstva navedena u članu 1. pod uslovima, kriterijumima i merilima u postupku koji su utvrđeni ovim pravilnikom.

Članovima porodičnog domaćinstva, u smislu ovog pravilnika, smatraju se porodice između kojih postoji srodstvo do trećeg stepena srodstva a između kojih postoji zakonska obaveza izdržavanja i koji vode zajedničko domaćinstvo.

Član 3

Podnosilac prijave na javni poziv za izbor korisnika projekta stambenog zbrinjavanja kroz dodeljivanje montažnih kuća, kao i članovi njegovog porodičnog domaćinstva navedeni u prijavi, treba da ispunjavaju sledeće uslove propisane ovim Pravilnikom:

1. da imaju izbeglički status ili su bili u statusu izbeglice ili su registrovani kao interno raseljena lica ili su evidentirani kao povratnici iz zemalja EU po Sporazumu o readmisiji,

2. da izbeglice i članovi porodičnog domaćinstva imaju državljanstvo Republike Srbije ili podnet zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije;

3. da imaju prijavljeno prebivalište / boravište na teritoriji Grada Zrenjanina;

4. da podnosilac prijave i članovi njegovog porodičnog domaćinstva koja imaju izbeglički status ili su bili u statusu izbeglica, ne poseduju nepokretnost u Republici Srbiji (osim zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina na kome je dozvoljena individualna stambena gradnja a kojim se konkuriše za dodelu montažne kuće), državi porekla ili drugoj državi, nisu ušli u posed svoje obnovljene ili neoštećene imovine, istu nisu otuđili, poklonili ili zamenili u državi porekla ili u drugoj državi, a kojom su mogli da reše svoje stambeno pitanje;

5. da podnosilac prijave i članovi njegovog porodičnog domaćinstva koji su registrovani kao interno raseljena lica ne poseduju nepokretnost u Republici Srbiji van Kosova i Metohije (osim zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina, na kome je dozvoljena individualna stambena gradnja kojim se konkuriše za dodelu montažne kuće) ili u drugoj državi, nisu obnovili ili otuđili nepokretnost na teritoriji Kosova i Metohije, a kojom su mogli da bezbedno reše svoje stambeno pitanje;

6. da podnosilac prijave i članovi njegovog porodičnog domaćinstva koji su evidentirani kao povratnici iz zemalja EU po Sporazumu o readmisiji ne poseduju nepokretnost u Republici Srbiji (osim zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina, na kome je dozvoljena individualna stambena gradnja a kojim se konkuriše za dodelu montažne kuće) ili drugoj državi, nisu svoju nepokretnu imovinu u drugoj državi otuđili, poklonili ili zamenili, a kojom su mogli da reše svoje stambeno pitanje;

7. da nisu uključeni u neki drugi integracioni ili povratnički program za rešavanje stambenih potreba;

8. da na teritoriji grada Zrenjanina poseduju zemljište-plac na kome je dozvoljena individualna stambena gradnja;

9. da podnosilac prijave i članovi njegovog porodičnog domaćinstva nemaju prihode kojima bi mogli da reše svoje stambeno pitanje;

10. da porodica ima najviše 6 članova (zbog ograničene stambene površine montažnih kuća koje su predmet dodele).

Član 4

Pravo na dodeljivanje pomoći imaju podnosioci zahteva koji ispunjavaju uslove iz člana 3. ovog pravilnika, a prema sledećim kriterijumima ugroženosti:

- Domaćinstva u kojima je žena nosilac domaćinstva;

- Osobe koje su preživele seksualno/porodično nasilje;

- Višegeneracijske porodice sa jednim ili više članova starijih od 60 godina;

- Jednoroditeljske porodice sa detetom/decom ispod 18 godina i/ili studentom/ima do 26 godina; (koji žive u nekompletnoj porodici bez ili sa nedovoljnom pomoći drugog roditelja);

- Porodice sa dvoje ili više dece ispod 18 godina;

- Porodice sa trudnicom/ama ili sa detetom/decom do 5 godina;

- Bez redovnih mesečnih prihoda ili sa nedovoljnim mesečnim prihodima (do 50% prosečne neto zarade na nivou Republike Srbije, prema poslednjim objavljenim podacima, po članu domaćinstva);

- Domaćinstva sa članovima koji boluju od bolesti od većeg socijalno-medicinskog značaja, u skladu sa propisima o zdravstvenoj zaštiti ili invalidnim članom, a koja ne mogu da obezbede uslove za pristojan život.

Postupak za izbor korisnika projekta stambenog zbrinjavanja kroz dodeljivanje montažnih kuća sprovodi Komisija koja raspisuje javni poziv prema uslovima i kriterijumima iz ovog Pravilnika.

Član 5

Veličina montažnih kuća koje se dodeljuju je između 36 m2 i 54 m2, u skladu sa brojem članova porodice.

Pomoć je namenjena korisnicima koji ne mogu na drugi način samostalno da reše stambeno pitanje, a koja žive u neadekvatnom privatnom smeštaju.

Grad Zrenjanin, kao implementarni partner Delegacije EU, ostvaruje pravo raspolaganja sredstvima predviđenim za realizaciju Projekta i, u skladu sa tim, ima pravo i obavezu da vrši kontrolu načina upotrebe dodeljene pomoći i da u vezi sa tim preduzima sve potrebne pravne i faktičke radnje.

Član 6

Pravo na dodelu montažne kuće iz člana 2. ovog Pravilnika imaju svi podnosioci zahteva pod jednakim uslovima, a prema uslovima, kriterijumima, merilima i redu prvenstva utvrđenim ovim pravilnikom.

Član 7

Red prvenstva za rešavanje stambenih potreba kroz dodelu montažnih kuća utvrđuje se na osnovu broja bodova koje podnosilac prijave ostvari, a prema sledećim merilima:

1) Broj članova porodičnog domaćinstva: po članu porodičnog domaćinstva - 10 bodova.

Maksimalan broj bodova koji se može dobiti na osnovu ovog merila iznosi - 50 bodova.

2) Porodično domaćinstvo izbeglica čiji je član smrtno stradao ili nestao usled oružanih dejstava na prostorima bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije nakon 17. avgusta 1990. god. - po nastradalom ili nestalom članu - 20 bodova.

3) Broj maloletne dece u porodičnom domaćinstvu:

(1) porodično domaćinstvo do dvoje maloletne dece - 10 bodova;

(2) porodično domaćinstvo sa troje ili više maloletne dece - 20 bodova;

4) Broj maloletne dece ili dece na redovnom školovanju do 26 godina u jednoroditeljskom porodičnom domaćinstvu:

(1) domaćinstvo sa jednim detetom - 10 bodova;

(2) domaćinstvo sa dvoje dece - 20 bodova;

(3) domaćinstvo sa troje ili više dece - 30 bodova.

5) Porodično domaćinstvo sa maloletnim detetom do 18 godina, sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju: po porodičnom domaćinstvu - 20 bodova.

6) Stambena situacija podnosioca zahteva i članova njegovog porodičnog domaćinstva:

(1) porodično domaćinstvo koje stanuje u iznajmljenom prostoru bez osnovnih higijensko-sanitarnih uslova (bez vodovodnih i električnih instalacija) - 20 bodova;

7) Materijalni položaj porodičnog domaćinstva:

(1) porodično domaćinstvo sa prihodima većim ili u visini od 50% prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku, po članu - 10 bodova;

(2) porodično domaćinstvo sa prihodima ispod 50% prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u privredi Republike Srbije prema poslednjem objavljenom podatku, po članu - 20 bodova.

8) Smanjenje ili gubitak radne sposobnosti ili telesno oštećenje:

(1) po osnovu smanjenja ili gubitka radne sposobnosti podnosioca zahteva ili članova njegovog porodičnog domaćinstva:

- ako postoji delimična radna sposobnost - 10 bodova;

- ako postoji potpuni gubitak radne sposobnosti - 20 bodova.

(2) po osnovu telesnog oštećenja podnosioca zahteva ili članova njegovog porodičnog domaćinstva:

- za telesno oštećenje 100% - 20 bodova;

- za telesno oštećenje 90% - 15 bodova;

- za telesno oštećenje 80% - 10 bodova.

Ako kod istog lica postoji smanjenje ili gubitak radne sposobnosti i telesno oštećenje, Komisija prilikom bodovanja uzima u obzir ono merilo na osnovu koga to lice dobija više bodova.

9) Bolesti od većeg socijalno-medicinskog značaja, u skladu sa propisima o zdravstvenoj zaštiti (maligna oboljenja, bronhijalna i srčana astma, teška opstruktivna oboljenja pluća, aktivna tuberkuloza, infarkt srca, dekompenzovana srčana oboljenja, transplantacija srca, cerebrovaskularni insult, epilepsija, teže duševne bolesti, progresivne nervnomišićne bolesti, pareze i paralize, hemofilija, insulin zavisni dijabetes, hronične bubrežne insuficijencije na dijalizama, sistemske autoimune bolesti, osteomijelitisi, HIV infekcije i sl.): podnosilac zahteva ili članovi njegovog porodičnog domaćinstva - 20 bodova.

Ovo merilo se primenjuje ako podnosilac zahteva ili članovi njegovog porodičnog domaćinstva nisu bodovani po osnovu tačke 8. podtač. 1) i 2) ovog člana.

Član 8

Ukoliko dva ili više podnosilaca zahteva imaju isti broj bodova, Komisija će dati prednost podnosiocu prijave koji ispunjava više kriterijuma iz ovog člana:

- veći broj maloletne dece;

- veći broj članova porodičnog domaćinstva;

- ima trudnu ženu u porodičnom domaćinstvu;

- duže prijavljeno boravište odnosno prebivalište na teritoriji Grada Zrenjanina;

- bolesni članovi domaćinstva/članovi domaćinstva sa posebnim potrebama;

- jednoroditeljsko domaćinstvo sa detetom/decom do 18 godina ili na školovanju do 26 godina;

- ima manje prihode po članu porodičnog domaćinstva;

- podnosilac prijave ili član porodičnog domaćinstva je žrtva porodičnog nasilja.

Član 9

Prijave na javni poziv sa potrebnim dokazima podnose se Komisiji u roku od 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva.

Javni poziv iz stava 1. ovog člana objavljuje se u sredstvima javnog informisanja, kao i na oglasnim tablama Gradske uprave grada Zrenjanina.

Obrazac prijave na javni poziv i obrasci izjava navedenih u tačkama 4., 5., 6., i 19. člana 9. preuzimaju se kod poverenika za izbeglice u Gradskoj upravi grada Zrenjanina.

Priloženi dokazi mogu se podneti u fotokopiji, a Komisija zadržava pravo da tokom postupka razmatranja vrši proveru činjenica navedenih u dokumentima i zatraži originale na uvid i vrši proveru navoda i zahteva na terenu.

Dokumentacija se dostavlja lično u zatvorenoj koverti sa naznakom "Za javni poziv - dodela montažnih kuća" na šalteru br. 3 Uslužnog centra Gradske uprave grada Zrenjanina (pisarnica) soba br. 56 ili putem pošte sa naznakom "Za javni poziv - dodela montažnih kuća" na adresu Gradska uprava grada Zrenjanina, Komisija za izbor korisnika za dodelu montažnih kuća, Trg slobode br. 10, 23000 Zrenjanin.

Prijave koje su neblagovremene, nepotpune i podnete od neovlašćenog lica Komisija neće razmatrati.

Prijave sa priloženom dokumentacijom kao dokumenta trajne vrednosti čuva Gradska uprava grada Zrenjanina.

Član 10

Postupak za izbor korisnika projekta stambenog zbrinjavanja kroz dodeljivanje montažnih kuća sprovodi Komisija na osnovu podnete prijave na javni poziv i priložene dokumentacije.

Proveru prijave, dokumentacije i činjeničnog stanja na terenu vrši Komisija uz stručnu pomoć Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Ukoliko se pojave novi i važni elementi vezani za prethodno obrađen zahtev, Komisija zadržava pravo na ponovno razmatranje zahteva.

Član 11

Podnosilac prijave na javni poziv uz popunjen propisan obrazac Prijave prilaže sledeću dokumentaciju:

1. izbegla lica prilažu fotokopije važećih izbegličkih legitimacija sa prijavom boravišta na teritoriji Grada Zrenjanina i dokaze o podnetim zahtevima za prijem u državljanstvo Republike Srbije ili rešenje o prihvat u državljanstvo Republike Srbije, a lica koja su ukinula izbeglički status fotokopije ličnih karata sa prijavom prebivališta na teritoriji Grada Zrenjanina i rešenja o ukidanju svojstva izbeglice, za sebe i za članove porodičnog domaćinstva, odnosno izvode iz matične knjige rođenih za maloletne članove domaćinstva (mlađi od 16 godina) odnosno i uverenja o državljanstvu Republike Srbije ukoliko u izvodu iz matične knjige rođenih nije upisano državljanstvo Republike Srbije.

2. interno raseljena lica prilažu fotokopije važećih ličnih karata i legitimacije interno raseljenih lica za sebe i sve članove porodičnog domaćinstva starije od 16 godina, a izvode iz matične knjige rođenih za maloletne članove domaćinstva (mlađi od 16 godina).

3. povratnici iz zemalja EU po Sporazumu o readmisiji prilažu fotokopije važećih ličnih karata i potvrda Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije da su povratnici po Sporazumu o readmisiji za sebe i članove porodičnog domaćinstva starije od 16 godina, a izvode iz matične knjige rođenih za maloletne članove domaćinstva (mlađi od 16 godina) odnosno i uverenja o državljanstvu Republike Srbije ukoliko u izvodu iz matične knjige rođenih nije upisano državljanstvo Republike Srbije.

4. izbeglo lice i članovi njegove porodice prilažu izjavu overenu u organu Gradske uprave ili sudu da ne poseduju nepokretnost u Republici Srbiji kojom mogu da reše svoje stambeno pitanje osim zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina, na kome je dozvoljena individualna stambena gradnja i ima odgovarajuće urbanističko tehničke uslove, a kojim se konkuriše za dodelu montažne kuće, da ne poseduju nepokretnost u državi porekla ili drugoj državi, a kojom su mogli da reše svoje stambeno pitanje, da nisu ušli u posed svoje obnovljene ili neoštećene imovine, istu nisu otuđili, poklonili ili zamenili u državi porekla ili u drugoj državi, a kojom su mogli da reše svoje stambeno pitanje i da nisu uključeni u neki drugi integracioni ili povratnički program za rešavanje stambenih potreba;

5. interno raseljeno lice i članovi njegove porodice prilažu izjavu overenu u organu Gradske uprave ili sudu da ne poseduju nepokretnost u Republici Srbiji van Kosova i Metohije, osim zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina, na kome je dozvoljena individualna stambena gradnja i ima odgovarajuće urbanističko tehničke uslove, a kojim se konkuriše za dodelu montažne kuće, ili u drugoj državi, a kojom mogu da reše svoje stambeno pitanje, da nisu obnovili ili otuđili nepokretnost na teritoriji Kosova i Metohije, a kojom mogu da bezbedno reše svoje stambeno pitanje i da nisu uključeni u neki drugi integracioni ili povratnički program za rešavanje stambenih potreba;

6. povratnik iz zemalja EU po Sporazumu o readmisiji i članovi njegove porodice prilažu overenu izjavu u organu Gradske uprave ili sudu da ne poseduju nepokretnost u Republici Srbiji osim zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina, na kome je dozvoljena individualna stambena gradnja i ima odgovarajuće urbanističko tehničke uslove, a kojim se konkuriše za dodelu montažne kuće, ili u drugoj državi kojom mogu da reše svoje stambeno pitanje i da nisu uključeni u neki drugi integracioni program za rešavanje stambenih potreba;

7. Uverenje o imovnom stanju podnosioca prijave i članova njegovog porodičnog domaćinstva iz Republičkog geodetskog zavoda - Službe za katastar nepokretnosti Zrenjanin (Napomena: odnosi se i na maloletne članove porodičnog domaćinstva);

8. uverenje ili potvrda Odeljenja za lokalnu poresku administraciju za podnosioca prijave i članove njegovog porodičnog domaćinstva o porezu na imovinu (napomena: odnosi se i na maloletne članove porodičnog domaćinstva);

9. dokaz o prihodima za svakog člana domaćinstva:

- za zaposlene ili radno angažovane po drugom osnovu: potvrda poslodavca o visini primanja za ukupno 3 meseca koja prethode mesecu podnošenja prijave na javni poziv za dodelu montažnih kuća;

- za nezaposlene: potvrda ili uverenje o nezaposlenosti iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, sa podatkom o isplaćenoj naknadi uz navođenje iznosa za poslednja 3 meseca koja prethode mesecu podnošenja prijave na javni poziv za dodelu montažnih kuća, ukoliko je ista isplaćena;

- za penzionere: dokaz o visini penzije za poslednja 3 meseca koja prethode mesecu podnošenja prijave na javni poziv za dodelu montažnih kuća;

- za podnosioca prijave i članove porodičnog domaćinstva koji nisu angažovani/zaposleni kod poslodavca, koji nisu penzioneri, ne primaju naknade od Nacionalne službe za zapošljavanje, niti ostvaruju bilo kakve druge prihode: izjava 2 svedoka overena u Gradskoj upravi Grada Zrenjanina ili u sudu.

10. dokaz da je član porodičnog domaćinstva smrtno stradao ili nestao u sukobima na prostoru bivše SFRJ;

11. potvrda nadležne obrazovne institucije o školovanju za decu koja se nalaze na redovnom školovanju do navršenih 26 godina života;

12. rešenje nadležnog organa za maloletnog člana porodičnog domaćinstva sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju;

13. rešenje nadležnog organa o smanjenju ili gubitku radne sposobnosti ili telesnom oštećenju;

14. lekarski nalaz ne stariji od 6 meseci za bolesti od većeg socio-medicinskog značaja (maligna oboljenja, bronhijalna i srčana astma, teška opstruktivna oboljenja pluća, aktivna tuberkoloza, infarkt srca, dekompenzovana srčana oboljenja, transplantacija srca, cerebrovaskularni insult, epilepsija, teže duševne bolesti, progresivne nervnomišićne bolesti, pareze i paralize, hemofilija, insulin zavisni dijabetes, hronične bubrežne insuficijencije na dijalizama, sistemske autoimune bolesti, osteomijelitisi, HIV infekcije i sl.);

15. za jednoroditeljsku porodicu izvod iz matične knjige umrlih ako je bračni drug umro; rešenje nadležnog suda o proglašenju nestalog lica za umrlo ako je bračni drug nestao; izvod iz matične knjige rođenih dece bez utvrđenog očinstva ili presuda nadležnog suda o samostalnom vršenju roditeljskog prava;

16. izveštaj lekara specijaliste o postojanju trudnoće;

17. za dokazivanje srodstva: izvod iz matične knjige rođenih ili izvod iz matične knjige venčanih odnosno drugi važeći dokument kojim se dokazuje srodstvo;

18. pravnosnažna sudska odluka kojom je utvrđena činjenica da je podnosilac prijave ili član porodičnog domaćinstva bio žrtva porodičnog nasilja;

19. dokaz o stambenoj situaciji podnosioca prijave i njegovog porodičnog domaćinstva koje stanuje u iznajmljenom prostoru bez osnovnih higijensko-sanitarnih uslova - Izjava overena u organu Gradske uprave ili sudu koju će Komisija na terenu proveriti;

20. dokaz o vlasništvu/pravu korišćenja nad zemljištem kojim podnosilac prijave na javni poziv konkuriše za dodelu montažne kuće - prepis lista nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda - Službe za katastar nepokretnosti Zrenjanin ne stariji od 6 meseci;

21. izjavu overenu u organu Gradske uprave ili sudu da je u mogućnosti da obezbedi sredstva za finansiranje priključaka na elektro i komunalnu infrastrukturu, troškove izdavanja informacije o lokaciji, lokacijske, građevinske i upotrebne dozvole kao i troškove isticanja objekta u katastru nepokretnosti.

Napomena: lica sa predloga liste reda prvenstva biće u obavezi da dostave kopiju plana i informaciju o lokaciji uz pomoć KBO - Kancelarija brzih odgovora Gradske uprave grada Zrenjanina u roku od 15 dana od dana od dana objavljivanja predloga liste reda prvenstva (dokumenta pribavljaju o svom trošku).

Odabrani korisnici odnosno lica navedena u konačnoj Odluci o rešavanju stambenih potreba korisnika pomoći dodelom montažnih kuća u obavezi su da dostave lokacijsku dozvolu u roku od 15 dana od dana isticanja konačne Odluke o rešavanju stambenih potreba korisnika pomoći dodelom montažnih kuća (dokumenta pribavljaju o svom trošku) kao i da dostave građevinsku dozvolu u roku od 15 dana od dana izbora izvođača radova (dokumenta pribavljaju o svom trošku).

Član 12

Celokupan postupak za dodelu pomoći sprovodi Komisija.

Komisija se sastoji od predstavnika UNHCR-a, ASB-a (Arbeiter-Samariter-Bund, nevladina organizacija) i stručnih službi Gradske uprave. Članove Komisije imenuju rukovodioci pomenutih organizacija.

Komisija ima Predsednika Komisije, zamenika Predsednika Komisije i 6 članova.

Član 13

Lica kojima bude dodeljena pomoć u rešavanju stambene potrebe dodelom montažne kuće snose troškove priključaka za vodu i struju i svih ostalih propratnih troškova kao i troškove dobijanja upotrebne dozvole i troškove isticanja objekta u katastru u roku od 15 dana od dana stupanja u posed montažne kuće.

Član 14

Izabrani korisnik je dužan da podnese pisanu izjavu overenu pred sudom ili organom Gradske uprave u prisustvu dva svedoka, da izgrađenu kuću neće dati u zakup, prodati ili na drugi način otuđiti u roku od 5 godina od dana sticanja prava svojine.

Član 15

Komisija radi i donosi odluke na sednicama.

Predsednik Komisije saziva sednicu i rukovodi radom Komisije, a u odsustvu ili sprečenosti njegov zamenik.

Komisija donosi odluke konsenzusom.

Mandat Komisije traje do završetka projekta.

Član 16

O radu Komisije vodi se zapisnik koji vodi zapisničar.

Zapisnik i ostalu dokumentaciju o radu Komisije kao dokumenta trajne vrednosti čuva Gradska uprava grada Zrenjanina.

Član 17

Komisija obavlja sledeće poslove:

1. donosi Pravilnik;

2. utvrđuje tekst javnog poziva i objavljuje poziv;

3. razmatra podnete zahteve;

4. vrši obilazak podnosioca prijave radi provere navoda iz prijave u cilju dobijanja kompletnih informacija i uvida u uslove stanovanja;

5. utvrđuje predlog liste reda prvenstva za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba dodelom montažnih kuća;

6. razmatra prigovore i donosi odluku po prigovorima;

7. donosi konačnu listu reda prvenstva korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba dodelom montažnih kuća;

8. ostale poslove vezane za realizaciju predmetnog projekta.

Član 18

Nakon razmatranja prispelih prijava Komisija u roku od 30 radnih dana sačinjava Predlog liste reda prvenstva za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba dodelom montažnih kuća, koji će biti objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave Grada Zrenjanina.

Na predlog liste reda prvenstva podnosilac prijave može uložiti pismeni prigovor Komisiji, u roku od 8 dana od dana oglašavanja predloga liste reda prvenstva. Prigovor se predaje lično u zatvorenoj koverti sa naznakom "Prigovor na predlog liste reda prvenstva - dodela montažnih kuća" na šalteru br. 3 Uslužnog centra Gradske uprave grada Zrenjanina (pisarnica) soba br. 53.

Komisija razmatra, proverava navode iz prigovora i utvrđuje činjenično stanje.

Komisija donosi odluku o prigovoru u roku od 15 dana od dana njegovog prijema koju dostavlja podnosiocu prigovora i utvrđuje Konačnu listu reda prvenstva za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba dodelom montažnih kuća, koju objavljuje na oglasnim tablama Gradske uprave Grada Zrenjanina.

Na osnovu konačne liste reda prvenstva, Komisija donosi Odluku o rešavanju stambenih potreba korisnika pomoći dodelom montažnih kuća (u daljem tekstu: Odluka), koju dostavlja svim podnosiocima prigovora na predlog liste reda prvenstva i odabranim korisnicima pomoći za rešavanje stambenih potreba dodelom montažnih kuća navedenim u Odluci.

Na donetu Odluku podnosilac prigovora ima pravo žalbe, koju u pismenoj formi upućuje Gradskom veću Grada Zrenjanina u roku od 15 dana od dana dostavljanja odluke. Žalba se predaje lično u zatvorenoj koverti sa naznakom "Žalba na Odluku o rešavanju stambenih potreba korisnika pomoći dodelom montažnih kuća" na šalteru br. 3 Uslužnog centra Gradske uprave grada Zrenjanina (pisarnica) soba br. 53.

Gradsko veće grada Zrenjanina rešenje po žalbama dostavlja podnosiocima žalbi i odabranim korisnicima. Odluka Gradskog veća grada Zrenjanina je konačna.

Na osnovu konačne Odluke o dodeli montažnih kuća zaključuje se Ugovor između korisnika i Grada Zrenjanina u pisanoj formi, kojim se regulišu međusobna prava i obaveze potpisnika ugovora.

Član 19

Pravo i obavezu kontrole namenskog i racionalnog korišćenja montažne kuće ima Grad Zrenjanin.

Član 20

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana isticanja na oglasnim tablama Gradske uprave grada Zrenjanina.