ODLUKA
O ORGANIZOVANJU, FINANSIRANJU I USLOVIMA RADA SAVETNIKA ZA ZAŠTITU PRAVA PACIJENATA

("Sl. list grada Zaječara", br. 46/2013)

Član 1

Ovom Odlukom uređuje se način organizovanja, finansiranja i uslovi rada Savetnika za zaštitu prava pacijenata na teritoriji grada Zaječara (u daljem tekstu: Savetnik pacijenata).

Član 2

Zaštita prava pacijenata na teritoriji grada Zaječara obezbeđuje se određivanjem lica koje će obavljati poslove Savetnika pacijenata.

Član 3

Za obavljanje poslova Savetnika pacijenata određuje se Biljana Popović, diplomirani pravnik iz Zaječara, sa položenim stručnim ispitom za rad u organima državne uprave.

Član 4

Savetnik pacijenata obavljaće poslove u prostorijama Gradske uprave grada Zaječara, ul. Trg oslobođenja broj 1.

Administrativno tehničke poslove za potrebe Savetnika pacijenata obavljaće Gradska uprava grada Zaječara, koja će obezbediti materijalno tehnička sredstva za rad i finansiranje Savetnika pacijenata, u skladu sa zakonom.

Član 5

Savetnik pacijenata obavlja poslove zaštite prava pacijenata po podnetim prigovorima i pruža potrebne informacije i savete u vezi sa pravima pacijenata.

Savetnik pacijenata dostavlja mesečni izveštaj o podnetim prigovorima direktoru zdravstvene ustanove, radi njegovog informisanja i preduzimanja određenih mera u okviru njegove nadležnosti.

Savetnik pacijenata dostavlja tromesečni, šestomesečni i godišnji izveštaj Savetu za zdravlje grada Zaječara.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zaječara".