ODLUKA
O NAČINU OBJAVLJIVANJA ODLUKA I DRUGIH OPŠTIH AKATA ORGANA GRADA ZAJEČARA

("Sl. list grada Zaječara", br. 46/2013)

Član 1

Odluke i drugi opšti akti organa grada Zaječara objavljuju se u "Službenom listu grada Zaječara" (u daljem tekstu: Službeni list).

Član 2

Službeni list izdaje grad Zaječar.

Sredstva za izdavanje Službenog lista obezbeđuju se u budžetu grada Zaječara.

Član 3

O objavljivanju akata iz člana 1. stara se sekretar Skupštine.

Sekretar Skupštine, na osnovu izvornika, daje ispravke grešaka u objavljenom tekstu akta, odnosno autentičnog tumačenja.

Član 4

U Službenom listu se objavljuju prečišćeni tekstovi odluka i opštih akata.

O uređivanju teksta odluka i opštih akata za objavljivanje u Službenom listu stara se organ, organizacija, odnosno služba koja je nosilac izrade odluka i opštih akata.

Član 5

U Službenom listu se objavljuju ispravke odluka i opštih akata.

O izradu i uređivanju ispravki odluka i opštih akata koje se objavljuju u Službenom listu stara se organ, organizacija, odnosno služba koja je nosilac izrade odluka i opštih akata.

Član 6

U "Službenom listu grada Zaječara", pored akata navedenih u članu 1. ove Odluke, mogu se objavljivati i akti državnih organa, preduzeća, ustanova i organizacija.

Član 7

Odluke i drugi opšti akti organa grada Zaječara, kao i akti drugih državnih organa, preduzeća, ustanova i organizacija, dostavljaju se uredniku Službenog lista u roku od tri dana od dana njihovog donošenja, u tekstu koji je utvrdio donosilac i u elektronskom obliku koji je podoban za tehničku obradu.

Član 8

O uređivanju Službenog lista stara se urednik Službenog lista.

Urednika "Službenog lista grada Zaječara" imenuje Skupština grada Zaječara posebnim rešenjem.

Član 9

Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Zaječara da, kao izvršni organ, a s obzirom na troškove izdavanja i potražnju, svojim rešenjem uređuje cenu i tiraž ovog službenog glasila.

Član 10

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaju da važe: Odluka o načinu objavljivanja odluka i drugih opštih akata organa opštine Zaječar I broj 011-38 od 25.09.2007. godine ("Sl. list opštine Zaječar", br. 1/2007), Odluka o izmeni odluke o načinu objavljivanja odluka i drugih opštih akata organa opštine Zaječar I broj 011-18 od 02.07.2008. godine ("Sl. list grada Zaječara", br. 3/2008) i Odluka o dopuni odluke o načinu objavljivanja odluka i drugih opštih akata organa grada Zaječara I broj 011-88 od 20.12.2011. godine ("Sl. list grada Zaječara", br. 35/2011).

Član 11

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zaječara".