ODLUKA

O OSLOBAĐANJU OBAVEZA PLAĆANJA TAKSI I NAKNADA U POSTUPKU IZGRADNJE OBJEKATA I SISTEMA U FUNKCIJI NAVODNJAVANJA I ODVODNJAVANJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 21/2013)

Član 1

Poljoprivredni proizvođači - fizička lica i udruženja poljoprivrednika, udruženja korisnika voda, zemljoradničke zadruge, druge poljoprivredne asocijacije i druga pravna lica koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, OSLOBAĐAJU SE obaveza plaćanja naknada i taksi iz nadležnosti lokalne samouprave u postupku pribavljanja tehničke dokumentacije za izgradnju objekata i sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje u cilju unapređenja, produktivnosti, konkurentnosti i ravnomernog razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Subjekti navedeni u prethodnom stavu ovog člana moraju imati aktivan status u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Pravna lica iz stava 1. ovog člana, osim aktivnog statusa u Registru poljoprivrednih gazdinstava, moraju biti registrovana i kod Agencije za privredne registre.

Član 2

Pod objektima i sistemima u funkciji navodnjavanja i odvodnjavanja podrazumevaju se: niskonaponski objekti, podzemni i nadzemni električni vodovi, crpne stanice, bunari, akumulacije, kanali, brane i podzemni i nadzemni cevovodi, svi za potrebe isključivo i samo primarne poljoprivredne proizvodnje.

Član 3

Svi navedeni subjekti iz člana 1. stava 1. oslobađaju se obaveza plaćanja naknada i taksi predviđenih sledećim odlukama:

- Odluka o gradskim administrativnim taksama grada Leskovca ("Sl. glasnik grada Leskovca" br. 2/10, 10/10, 13/10 i 3/12)

- Odluka o građevinskom zemljištu ("Sl. glasnik grada Leskovca" br. 18/09, 4/10, 23/10, 2/11, 23/11, 27/11 i 1/12)

- Odluka o lokalnim komunalnim taksama ("Sl. gl. grada Leskovca", br. 2/2010, 10/2010, 2/2011, 12/2011, 3/2012 i 40/2012)

- Cenovnik o izradi urbanističkih uslova od strane JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju".

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".

Odluku dostaviti: Gradskoj upravi za urbanizam, stambeno-komunalne poslove, JP Direkcija za urbanizam i izgradnju, Gradskoj upravi za privredu i poljoprivredu i Arhivi grada.