ODLUKA
O USTANOVLJENJU NOVČANE NAGRADE ZA NAJBOLJEG RADNIKA U JAVNOM SEKTORU

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 1/2014)

Član 1

Ovom Odlukom ustanovljava se novčana nagrada za najboljeg radnika u javnom sektoru - Gradskoj upravi grada Vranja, javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač grad Vranje i propisuje postupak i način predlaganja kandidata za najboljeg radnika.

Nagrada iz st. 1. ovog člana ustanovljava se u čast svečanosti obeležavanja 31. januara Dana grada Vranja - Dana oslobođenja Vranja od Turaka 1878. godine i dodeljuje se svake godine na dan koji bude utvrđen programom obeležavanja Dana grada Vranja.

Član 2

Obrazloženi predlog za najboljeg radnika iz čl. 1. ove Odluke u pisanom obliku daje direktor javnog preduzeća i direktor javne ustanove uz pisanu saglasnost reprezentativnog sindikata.

Za Gradsku upravu grada Vranja, obrazloženi predlog iz stava 1. ovog člana, daje načelnik Gradske uprave uz pisanu saglasnost reprezentativnog sindikata.

Predlozi iz stava 1. i 2. ovog člana dostavljaju se Kabinetu gradonačelnika najkasnije do 20. januara tekuće godine u kojoj se dodeljuje nagrada.

Član 3

Obrazložene predloge iz čl. 2. ove Odluke razmatra Komisija za proglašenje najboljeg radnika u javnom sektoru koja i donosi odluku o proglašenju.

Komisiju iz st. 1. ovog člana obrazuje gradonačelnik grada Vranja.

Član 4

Visinu novčane nagrade iz čl. 1. ove Odluke određuje Komisija za proglašenje najboljeg radnika u javnom sektoru.

Novčana nagrada u 2014. godini određuje se u neto iznosu od 10.000,00 dinara po radniku.

Član 5

Isplata nagrade iz člana 4. ove Odluke vrši se iz sredstava budžeta grada Vranja sa aproprijacije ekonomske klasifikacije 416 - Nagrade, bonusi i ostali posebni rashodi.

Član 6

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Član 7

Odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".