REŠENJE
O OBRAZOVANJU SAVETA ZA UPRAVLJANJE MIGRACIJAMA I TRAJNA REŠENJA ZA IZBEGLA I PRIVREMENO RASELJENA LICA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 30/2012 i 46/2013)

Član 1

Obrazuje se Savet za upravljanje migracijama i trajna rešenja za izbegla i privremeno raseljena lica, u sastavu:

predsednik

Siniša Mitić, zamenik predsednika Skupštine grada,

zamenik predsednika

Zorica Perić, načelnik Sekretarijata za socijalnu, zdravstvenu, dečiju i boračko-invalidsku zaštitu i izbeglice i privremeno raseljena lica,

sekretar

Sunčica Ristić, likvidator u Sekretarijatu za socijalnu, zdravstvenu, dečiju i boračko-invalidsku zaštitu i izbeglice i privremeno raseljena lica,

članovi

1. Branimir Stojančić, član Gradskog veća, zadužen za resor socijalna politika, nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije,

2. Saša Stojanović, samostalni policijski inspektor u Policijskoj upravi Vranje,

3. Slavica Nešić, dipl. sociolog, Centar za socijalni rad,

4. Direktor Doma zdravlja i

5. Miroslav Nikolić, šef poslova za mesne zajednice i mesne kancelarije.

Član 2

Zadatak Saveta je osmišljavanje, izrada, realizacija strateškog i akcionog plana naše lokalne zajednice.

Ovim planovima, koji treba da budu rezultat dostavljene analize i dobre procene sa pripremljenim materijalom, kadrovsko i tehnički osposobljenim timovima, treba da naprave i da realizuju strategiju za integraciju i druga trajna rešenja za ovu kategoriju građana.

Član 3

Zadatak sekretara Saveta je da obavlja stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije (zakazivanje sednice Saveta, vođenje zapisnika na sednici Saveta, stručna obrada akata donetih na sednici Saveta, umnožavanje akata i dostavljanje istih subjektima na koje se odnosi).

Član 4

Naknada za rad Komisije, određena je na način i pod uslovima propisanim Odlukom o izmeni akata kojim je određena naknada za rad članova saveta i komisija Skupštine grada Vranja, broj: 02-53/09-12 od 20.05.2009. godine i Odlukom o potvrđivanju važnosti i izmeni Odluke o izmeni akata kojima je određena naknada za rad članova saveta i komisija Skupštine grada Vranja broj: 02-12/10-12 od 10.03.2010. godine.

Član 5

Mandat članovima Saveta za upravljanje migracijama i trajna rešenja za izbegla i privremeno raseljena lica traje 4 (četiri) godine.

Član 6

Stupanjem na snagu ovog rešenja, prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Saveta za upravljanje migracijama i trajna rešenja za izbegla i privremeno raseljena lica, broj: 06-91/2008-04 od 08.12.2008. godine i Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Saveta za upravljanje migracijama i trajna rešenja za izbegla i privremeno raseljena lica, broj: 06-10/2012-04 od 23.01.2012. godini.

Član 7

Rešenje stupa na snagu danom donošenja.

Član 8

Rešenje objaviti u "Službenom glasniku Pčinjskog okruga".