PRAVILNIK

O STRUČNOM USAVRŠAVANJU ZAPOSLENIH U SLUŽBI ZA BUDŽETSKU INSPEKCIJU GRADA SUBOTICE

("Sl. list grada Subotice", br. 3/2014)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuju ciljevi, zadaci, sadržina, obim i način finansiranja stručnog usavršavanja zaposlenih u Službi za budžetsku inspekciju Grada Subotice (u daljem tekstu: Služba).

Član 2

Stručno usavršavanje treba da pruži zaposlenima u Službi mogućnost kontinuiranog i profesionalnog razvoja, usvajanja znanja, sticanje veština i razvoj sposobnosti.

Organizovanjem i primenjivanjem određenih oblika i metoda stručnog usavršavanja obezbeđuje se sistematsko obnavljanje, upotpunjavanje, proširivanje i produbljivanje stručnih znanja zaposlenih i razvijanje njihovih stručnih sposobnosti u toku rada, u cilju unapređenja kvaliteta rada Službe za budžetsku inspekciju.

Član 3

Zaposleni u Službi upućuju se na stručno usavršavanje ako su za vršenje zadataka i poslova potrebna specijalna znanja ili usavršavanja koja se ne mogu steći redovnim radom, kao i kada je to od interesa za uspešno izvršavanje određenih zadataka i poslova iz delokruga rada Službe, a naročito u slučaju upoznavanja sa novom zakonskom regulativom, međunarodnim propisima, standardima i iskustvima.

Član 4

Stručno usavršavanje zaposlenih u Službi obezbeđuje se naročito:

1) praćenjem i proučavanjem od strane zaposlenih, propisa, stručnih publikacija i drugih materijala u vezi sa delokrugom Službe i

2) upućivanjem zaposlenih u Službi na pohađanje stručnih predavanja, kurseva i seminara, studijskih putovanja, savetovanja i drugih stručnih skupova.

Član 5

Stručno usavršavanje zasniva se na Programu stručnog usavršavanja (u daljem tekstu: Program), kojim se bliže određuju sadržina i obim stručnog usavršavanja i visina sredstava koja se obezbeđuju za stručno usavršavanje u tekućoj godini.

Program donosi šef Službe, do kraja januara tekuće godine, u skladu sa finansijskim planom funkcije pod kojom su planirana sredstva za stručno usavršavanje a u okviru sredstava obezbeđenih u budžetu Grada Subotice.

Član 6

Odluku o upućivanju zaposlenih u Službi na stručno usavršavanje donosi šef Službe, na osnovu zahteva zaposlenog ili po sopstvenoj odluci, rukovodeći se Programom i raspoloživim sredstvima.

Odluku o upućivanju šefa Službe na stručno usavršavanje donosi Gradonačelnik Grada Subotice, na osnovu zahteva šefa Službe ili po sopstvenoj odluci.

Član 7

Sredstva za finansiranje stručnog usavršavanja zaposlenih u Službi obezbeđuju se u budžetu Grada Subotice.

Član 8

Zaposleni koga šef Službe uputi na stručno usavršavanje, ima pravo na naknadu plate, naknadu troškova stručnog usavršavanja, kotizacije i nabavke udžbenika.

Član 9

Ovaj pravilnik, po pribavljenoj saglasnosti Gradonačelnika, objavljuje se u "Službenom listu Grada Subotice" i stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.