ODLUKA
O VISINI NAKNADE U OBLASTI SREDSTAVA ZA ISHRANU BILJA I OPLEMENJIVAČA ZEMLJIŠTA

("Sl. glasnik RS", br. 113/2013 i 30/2014)

1. Ovom odlukom utvrđuje se visina naknade koju plaća proizvođač, distributer i uvoznik za:

1) pregled i uzorkovanje sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta (u daljem tekstu: sredstva za ishranu bilja), koje se vrši na njihov zahtev;

2) pregled i uzorkovanje sredstava za ishranu bilja u postupku inspekcijske kontrole pri uvozu sredstava za ishranu bilja.

2. Visina naknade za pregled i uzorkovanje sredstava za ishranu bilja koje se vrši na zahtev proizvođača i distributera iznosi:

Aktivnost u okviru usluge

Iznos u dinarima

Pregled i uzorkovanje

2.280

Doplata za uspostavljanje sistema službenih kontrola

300

3. Visina naknade za pregled i uzorkovanje sredstava za ishranu bilja u postupku inspekcijske kontrole pri uvozu utvrđuje se za:

1) pregled i uzorkovanje sredstava za ishranu bilja i sirovina za njihovu proizvodnju i iznosi:

Aktivnost u okviru usluge

Iznos u dinarima

Pregled i uzorkovanje

1.4551), 2)

Doplata za uspostavljanje sistema službenih kontrola

300

1) Iznos je utvrđen za vagonske, kamionske, kontejnerske i brodske pošiljke do deset tona i za avionske i denčane pošiljke do tri koleta. Za svaku narednu tonu ili koleto dodaje se iznos od 60 dinara po toni, odnosno koletu;
2) Ukupan iznos posle obračuna tonaže pošiljke uvećava se za 100% ako se pregled i uzorkovanje obavlja državnim praznikom, tokom noći (od 22 časa do 6 časova idućeg dana) i nedeljom.

2) pregled pošiljki uzoraka sredstava za ishranu bilja i sirovina za njihovu proizvodnju i iznosi 1.260 dinara.

4. Iznos naknada iz tač. 2. i 3. ove odluke uplaćuje se na račun budžeta Republike Srbije.

7. Danom početka primene ove odluke prestaju da važe:

1) Odluka o visini naknada za pokriće troškova u vezi sa izdavanjem dozvola za stavljanje u promet pesticida i đubriva i visini naknada za ispitivanje fizičkih i hemijskih osobina i biološke vrednosti pesticida i đubriva ("Službeni list SRJ", broj 4/01) u delu koji se odnosi na đubriva;

2) Odluka o visini naknada za izvršeni zdravstveni pregled pošiljaka bilja i kontrolu pesticida i đubriva u prometu preko državne granice ("Službeni glasnik RS", broj 57/08) u delu koji se odnosi na đubriva.

8. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2014. godine.

 

Samostalna odredba Odluke o izmenama
Odluke o visini naknade u oblasti sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta

("Sl. glasnik RS", br. 30/2014)

7. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Redakcija je zadržala numeraciju tačaka iz Odluke o visini naknade u oblasti sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta ("Sl. glasnik RS", br. 113/2013), budući da Odlukom o izmenama Odluke o visini naknade u oblasti sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta ("Sl. glasnik RS", br. 30/2014) tač. 7. i 8. nisu prenumerisane.