PRAVILNIK
O REGISTRU ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA I SPROVOĐENJU ANALIZE EFEKATA PROPISA, SA PRILOGOM I I II

("Sl. list grada Kraljeva", br. 5/2014)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Pravilnikom o Registru administrativnih postupaka i sprovođenju analize efekata propisa (u daljem tekstu: Pravilnik), bliže se uređuju pravila i način rada, registracija upisa, izmena ili brisanje administrativnog postupka iz Registra administrativnih postupaka (u daljem tekstu: Registar), primena principa analize efekata propisa na donošenje ili izmenu gradskih propisa ili administrativnih postupaka, nadležnost Radnog tela za regulatornu reformu (u daljem tekstu: Regulatorno telo), kao i druga pitanja od značaja za rad Registra.

Član 2

Cilj donošenja Pravilnika jeste utvrđivanje obaveznih pravila rada Registra kako bi se:

1. obezbedila pravna sigurnost poslovnim subjektima i građanima prilikom podnošenja zahteva, kao i u postupku odlučivanja po zahtevima;

2. obezbedila bolja saradnja unutrašnjih organizacionih jedinica Gradske uprave sa strankama;

3. obezbedilo donošenje kvalitetnijih propisa u budućnosti.

Član 3

Administrativni postupak, u smislu ovog Pravilnika, obuhvata postupak rešavanja predmeta od momenta podnošenja podneska stranke do davanja, odnosno dostavljanja odgovora, konačnog odlučivanja od strane nadležne unutrašnje organizacione jedinice Gradske uprave, ili drugog načina konačnog postupanja po podnesku stranke.

Administrativni postupak obuhvata sva: rešenja, dozvole, odobrenja, potvrde, licence, ovlašćenja, procene, ustupanja, postupke u kojima je propisano plaćanje takse ili naknade, obaveštenja stranaka odeljenjima i službi koja su potrebna za obavljanje delatnosti, odnosno za ostvarenje njihovih prava, kao i drugi postupci koji se sprovode po podnesku stranke.

II REGISTAR

Član 4

Registar predstavlja elektronsku bazu svih podataka koji se odnose na administrativne postupke koji se sprovode u Gradskoj upravi grada Kraljeva. Registar se objavljuje na zvaničnom internet sajtu grada Kraljeva http://www.kraljevo.org/.

Svi administrativni postupci Gradske uprave koji proističu iz delokruga poverenih ili izvornih poslova, moraju biti registrovani u Registru.

Administrativni postupak koji nije registrovan u Registru neće se primenjivati do uvođenja u Registar.

Administrativni postupak se primenjuje na način opisan u Registru.

Član 5

Elementi administrativnog postupka sadržani u Registru su:

1. naziv administrativnog postupka;

2. registracioni broj administrativnog postupka;

3. naziv unutrašnje organizacione jedinice Gradske uprave koja sprovodi postupak i odlučuje o administrativnom postupku;

4. adresa, broj telefona ili faksa, elektronska adresa ili bilo koji drugi način na koji zainteresovani subjekti mogu dostaviti zahtev za sprovođenje administrativnog postupka, ili dobiti druge informacije o administrativnom postupku od nadležne unutrašnje organizacione jedinice Gradske uprave;

5. oblast (delatnost) na koju se administrativni postupak odnosi;

6. svrha administrativnog postupka;

7. pravni osnov;

8. iznos takse i / ili naknade koje se plaćaju prilikom podnošenja zahteva, u toku postupka, odnosno nakon donošenja odluke, broj računa i poziv na broj na koji se uplaćuje iznos;

9. informacije (podaci) koje je stranka dužna da dostavi prilikom podnošenja zahteva;

10. dokumentacija koju je stranka dužna da dostavi uz zahtev;

11. rok za pregled kompletnosti predmeta;

12. rok za rešavanje potpunog predmeta;

13. obrazac zahteva (ukoliko je propisan i / ili pripremljen);

14. vreme važenja akta koji se donosi (ukoliko postoji vremensko ograničenje).

III REGULATORNO TELO I RAD REGISTRA

Član 6

Regulatorno telo se stara o radu Registra i odgovorno je za tačnost i pravovremenost podataka, sprovođenje principa analize efekata propisa, poštovanje pravila i procedura rada Registra.

Regulatorno telo odgovorno je za tačnost podataka, rad i održavanje registra, registraciju upisa, izmene ili brisanje administrativnih postupaka, davanje mišljenja na analizu efekata gradskih propisa i administrativnih postupka, a za svoj rad odgovara gradonačelniku i Gradskom veću.

Regulatorno telo obavlja i stručne poslove vezane za registraciju upisa, izmenu ili brisanje administrativnih postupaka i primenu principa analize efekata propisa i administrativnih postupaka.

Član 7

U Registru se sprovodi:

1. davanje mišljenja na primenu principa analize efekata na izradu gradskih propisa i administrativnih postupaka (u daljem tekstu: analiza efekata);

2. registracija upisa, izmene i brisanje administrativnih postupaka.

Postupak registracije i analize efekata pokreće se zahtevom na jedinstvenom obrascu datom u Prilogu I, koji je sastavni deo ovog pravilnika.

1. Analiza efekata

Član 8

Analiza efekata predstavlja ocenu uticaja nacrta novog ili izmenjenog gradskog propisa (dalje u tekstu: gradski propis) i/ili administrativnog postupka na poslovne subjekte i ona je sastavni deo obrazloženja nacrta gradskog propisa.

Analiza efekata vršiće se obavezno za sve gradske propise i administrativne postupke koji utiču na poslovno okruženje privrednih subjekata.

Analiza efekata vršiće se na osnovu Pravilnika o primeni principa analize efekata propisa koji će se doneti u roku od dva meseca od dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

Neće se pripremati principi analize efekata propisa na pravna akta kojima se uređuju međusobni odnosi organa grada, unutrašnja organizacija organa grada i slično.

Član 9

Unutrašnje organizacione jedinice Gradske uprave su dužne da u postupku pripreme nacrta / predloga novog ili izmene postojećeg gradskog propisa, primene principe analize efekata propisa, koji zajedno sa nacrtom gradskog propisa i popunjenim zahtevom, podnose Regulatornom telu radi dobijanja mišljenja o analizi efekata.

Član 10

Analiza efekata novih ili izmenjenih administrativnih postupaka obavlja se u Gradskoj upravi pre pokretanja postupka dostavljanja u proceduru novog/izmenjenog gradskog propisa, odnosno registracije upisa ili izmena administrativnog postupka čija se registracija predlaže.

Član 11

Regulatorno telo razmatra primenu principa analize efekata na propis za koji je podnet zahtev:

a) uticaj novog / izmenjenog propisa na poslovnu zajednicu;

b) stara se da je gradski propis povoljan za poslovanje;

c) proverava da li postoji alternativa gradskog propisa;

d) proverava da li su gradskim propisom na minimum svedeni negativni uticaji na poslovne subjekte, i

e) vrši druge provere, u skladu sa Pravilnikom o primeni principa analize efekata propisa.

Član 12

Odredbe Pravilnika koje se odnose na postupak po zahtevu za registraciju upisa, primenjuju se i u slučaju zahteva za mišljenje na analizu uticaja gradskih propisa.

Član 13

Gradski propis koji nije razmatralo Regulatorno telo, u smislu analize uticaja iz ovog pravilnika, ne može se dostavljati nadležnom organu grada na dalje razmatranje i odlučivanje.

2. Registracija administrativnog postupka

Član 14

U Registru se sprovode tri vrste registracije:

1. registracija upisa administrativnog postupka u Registar;

2. registracija izmene administrativnog postupka u Registru, i

3. registracija brisanja administrativnog postupka iz Registra.

2.1. Registracije upisa administrativnih postupaka i davanja mišljenja na analizu uticaja

Član 15

Unutrašnja organizaciona jedinica Gradske uprave koja predlaže registraciju upisa administrativnog postupka, upućuje zahtev za registraciju upisa u elektronskom i pisanom obliku Regulatornom telu na elektronsku adresu: nacelnik@kraljevo.org.

Dokumentacija koja se predaje uz popunjeni zahtev za:

a) registraciju (koji se sastoji od dva lista):

- propis odnosno izvod iz propisa, na osnovu koga se predlaže registracija administrativnog postupka i

- obrazac za administrativni postupak čiji su elementi:

1) propisani republičkim pravnim aktom, a koji je pripremila Gradska uprava,

2) nacrt obrasca Gradske uprave.

b) davanje mišljenja na analizu efekata (kod koga se popunjava samo prvi list formulara), predaje se još i nacrt / predlog gradskog propisa koji je pripremljen u skladu sa principima analize efekata propisa.

Član 16

Zahtev za registraciju administrativnog postupka podnosi se Regulatornom telu u roku od 2 dana od dana stupanja na snagu republičkog / gradskog propisa, odnosno od dana početka primene propisa, a zahtev za analizu efekata se podnosi posle pripreme prve verzije dokumenta u formi nacrta ili predloga gradskog propisa.

Član 17

Regulatorno telo pregleda zahtev za registraciju vodeći računa, naročito o sledećem:

1. prilikom pregleda zahteva za registraciju upisa administrativnog postupka čiji je pravni osnov republički propis, Regulatorno telo razmatra i utvrđuje sledeće:

a) da li je zahtev kompletan (uredan);

b) da li je administrativni postupak u skladu sa republičkim propisom;

c) da li je administrativni postupak povoljan za poslovanje, odnosno da li su na minimum svedeni negativni uticaji na poslovne subjekte, građane i civilno društvo.

2. prilikom pregleda zahteva za registraciju upisa administrativnog postupka čiji je pravni osnov propis grada, Regulatorno telo razmatra i utvrđuje sledeće:

a) da li je zahtev kompletan;

b) da li je administrativni postupak potreban;

c) da li je administrativni postupak legalan;

d) da li je administrativni postupak za koji se traži registracija povoljan za poslovanje, odnosno da li postoji alternativa administrativnom postupku i ako ne postoji, da li su predloženim oblikom administrativnog postupka na minimum svedeni negativni uticaji na poslovne subjekte, građane i civilno društvo (analiza uticaja administrativnog postupka).

Član 18

Regulatorno telo pregleda zahtev za davanje mišljenja na analizu uticaja nacrta / predloga gradskog propisa, razmatra i utvrđuje sledeće:

a) da li je zahtev kompletan;

b) da li je gradski propis potreban;

c) da li je gradski propis legalan;

d) da li je gradski propis za koju se vrši analiza uticaja povoljan za poslovanje, odnosno da li postoji njegova alternativa i ako ne postoji, da li su predloženim gradskim propisom na minimum svedeni negativni uticaji na poslovne subjekte, građane i civilno društvo.

Član 19

Za svaki podneti zahtev za registraciju i/ili davanje mišljenja na primenu principa analize efekata propisa, odnosno administrativnog postupka u procesu primene gradskih propisa, Regulatorno telo u roku od 5 radnih dana od dana podnošenja zahteva, donosi rešenje koje može biti pozitivno ili negativno:

a) pozitivno na osnovu koga se vrši registracija, odnosno nastavlja procedura donošenja propisa u slučaju analize efekata propisa i

b) negativno - čiji su sastavni delovi obrazloženje i preporuka za dopunu zahteva za registraciju upisa, brisanja i izmene administrativnog postupka, odnosno preporuka za eliminaciju ili odustanak od administrativnog postupka, ili dopunu analize efekata, koje se dostavlja unutrašnjoj organizacionoj jedinici Gradske uprave koja je podnela zahtev.

Član 20

U slučaju negativnog mišljenja Regulatornog tela, unutrašnja organizaciona jedinica Gradske uprave je dužna da u roku od 3 dana postupi po mišljenju i preporukama za dopunu zahteva za registraciju upisa administrativnog postupka odnosno analize efekata, osim u slučaju kada Regulatorno telo da mišljenje da je administrativni postupak nepotreban.

Član 21

Administrativni postupak koji za pravni osnov ima republički propis privremeno se registruje predajom zahteva za privremenu registraciju, bez prethodnog razmatranja i pripreme mišljenja Regulatornog tela.

Privremena registracija upisa se primenjuje do pozitivne odluke Regulatornog tela na podneti zahtev.

Rok za privremenu registraciju upisa administrativnog postupka je 5 radnih dana od dana prijema zahteva.

Član 22

Na osnovu mišljenja Regulatornog tela kojim se usvaja zahtev za registraciju, Regulatorno telo odmah, a najkasnije u roku od jednog dana od dana donošenja rešenja:

1. registruje upis, izmenu ili brisanje administrativnog postupka;

2. transformiše privremenu registraciju u redovnu i

3. dostavlja nacrt ili predlog gradskog propisa na dalje razmatranje i odlučivanje nadležnom organu grada.

Član 23

U postupku registracije upisa, novi administrativni postupak dobija identifikacioni broj i u Registar se unose svi elementi administrativnog postupka iz člana 5. ovog pravilnika.

Član 24

Unutrašnja organizaciona jedinica Gradske uprave čiji je zahtev za registraciju odbijen zbog nedostataka, podnosi izmenjen ili dopunjen zahtev za registraciju upisa administrativnog postupka, odnosno novu ili dopunjenu analizu efekata, u roku od 5 dana od dana prijema rešenja o odbijanju zahteva.

Prilikom podnošenja izmenjenog ili dopunjenog zahteva, primenjuju se ista pravila postupka, odlučivanja i rokovi kao kod prvobitnog zahteva za registraciju upisa administrativnog postupka, odnosno primene principa analize efekata propisa.

2.2. Registracija izmena administrativnog postupka

Član 25

Unutrašnja organizaciona jedinica Gradske uprave koja predlaže izmenu administrativnog postupka upućuje zahtev za registraciju izmena Regulatornom telu.

U postupku izmene administrativnog postupka, Regulatorno telo razmatra registraciju izmena onih elemenata administrativnog postupka čija se izmena traži u zahtevu.

Odredbe Pravilnika koje se odnose na postupak po zahtevu za registraciju upisa, primenjuju se i u slučaju zahteva za registraciju izmene administrativnog postupka.

2.3. Registracija brisanja administrativnog postupka

Član 26

Unutrašnja organizaciona jedinica Gradske uprave koja predlaže registraciju brisanja administrativnog postupka iz Registra, upućuje zahtev za brisanje administrativnog postupka Regulatornom telu.

Ukoliko je administrativni postupak eliminisan republičkim propisom, uz zahtev za registraciju brisanja administrativnog postupka prilaže se propis, odnosno izvod iz propisa kojim se administrativni postupak eliminiše.

Odredbe Pravilnika koje se odnose na postupak po zahtevu za registraciju upisa, primenjuju se i u slučaju zahteva za registraciju brisanja administrativnog postupka.

IV PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 27

Početnu bazu Registra administrativnih postupaka čine svi administrativni postupci iz Priloga II koji je sastavni deo ovog pravilnika.

Član 28

Administrativni postupci koji nisu evidentirani u Prilogu II ovog pravilnika, uvešće se po skraćenom postupku u Registar u roku od 30 dana od dana donošenja ovog pravilnika.

Obavezuju se unutrašnje organizacione jedinice Gradske uprave da prijave administrativne postupke koje primenjuju, a koji nisu evidentirani u Prilogu II, u roku iz stava 1. ovog člana.

U slučaju da unutrašnje organizacione jedinice Gradske uprave ne prijavi izostavljeni administrativni postupak uroku od 30 dana od dana donošenja ovog pravilnika, postupak registracije će se sprovesti u skladu sa postupkom propisanim ovim pravilnikom.

Član 29

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva", a primenjivaće se počev od 1. aprila 2014. godine.

 

 

Prilog I

 

Zahtev za registraciju upisa administrativnog postupka / Zahtev za registraciju izmene administrativnog postupka / Zahtev za registraciju brisanja administrativnog postupka / Zahtev za mišljenje o analizi uticaja gradskog propisa / Zahtev za privremenu registraciju administrativnog postupka

 

REPUBLIKA SRBIJA
GRAD KRALJEVO
GRADSKA UPRAVA GRADA KRALJEVA
ODELJENJE ZA ____________________
Broj:
Dana:

 

Šifra AP:

 

Prilog I

 

ZAHTEV ZA:

○ Registraciju upisa administrativnog postupka
○ Registraciju izmene administrativnog postupka
○ Registraciju brisanja administrativnog postupka
○ Mišljenje o analizi uticaja gradskog propisa
○ Privremena registracija administrativnog postupka

Naziv odeljenja Gradske uprave

 

Naziv manje organizacione jedinice:

 

Uz zahtev je potrebno priložiti:

1.

Za registraciju upisa ili izmene administrativnog postupka ili privremenu registraciju:

 

Izvod iz republičkog ili gradskog propisa

 

Obrazac propisan republičkim propisom ili postojeći obrazac nadležnog odeljenja gradske uprave (u slučaju izmene administrativnog postupka) ili nacrt obrasca

2.

Za registraciju brisanja administrativnog postupka:

 

Izvod iz republičkog propisa ili gradskog propisa kojim se eliminiše administrativni postupak

3.

Za analizu uticaja gradskih propisa

 

nacrt / predlog gradskog propisa sa obrazloženjem u kome je, između ostalog, sadržana i analiza uticaja propisa (NE POPUNJAVA SE SLEDEĆA STRANA)

 

 

 

__________________________

 

Potpis podnosioca podneska

 

 

ZAHTEV ZA REGISTRACIJU UPISA, IZMENA I BRISANJA ADMINISTRATIVNOG POSTUPKA

1.

Naziv administrativnog postupka (AP)

 

2.

Registracioni broj AP (popunjava se u slučaju izmene AP)

 

3.

Razlog podnošenja zahteva za registraciju/ izmenu AP

 

4.

Kontakt podaci:

 

ØKontakt osoba:

 

Ø Broj telefona / faksa:

 

Ø E-mail adresa:

 

Ø Veb sajt grada za preuzimanje obrasca

 

5.

Opis i svrha AP

 

6.

Datum početka / prestanka primene AP

 

7.

Delatnost(i) za koje se AP primenjuje

 

8.

Pravni osnov AP

 

9.

Taksa/e

R. br.

Naziv takse i tarifni broj

Iznos takse

Broj računa i poziv na broj

1.

 

 

 

2.

 

 

 

10.

Naknada

R. br.

Naziv naknade i tarifni broj

Iznos naknade

Broj računa i poziv na broj

 

 

 

 

11.

Informacije koje se traže od stranke

1.

 

2.

 

12.

Dokumenta koja se traže od stranke

R. br

Naziv dokumenta

Forma dokumenta

Institucija koja izdaje

Ko dostavlja dokumenta

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

13.

Rok za pregled predmeta vezanog za AP

 

14.

Rok za rešavanje potpunog predmeta vezanog za AP

 

15.

Obrazac

£obrazac dat republičkim propisom
£predlog obrasca Gradske uprave ili službe Grada
£postojeći obrazac Gradske uprave ili službe Grada (samo u slučaju izmene AP)

16.

Važenje AP

 

17.

Napomena

 

 

Prilog II

 

Lista administrativnih postupaka koji se sprovode u Gradskoj upravi grada Kraljeva

 

Prilog II

LISTA ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA KOJI SE SPROVODE U GRADSKOJ UPRAVI GRADA KRALJEVA GRADSKE UPRAVE GRADA KRALJEVA

R. BR.

VEĆA
ORGANIZACIONA
JEDINICA

MANJA
ORGANIZACIONA
JEDINICA

ŠIFRA

NAZIV ADMINISTRATIVNOG POSTUPKA

1

ODELJENJE ZA OPŠTU UPRAVU

Odsek za opštu upravu

 

OPS.1.1

Uverenje o životu za korisnike domaće i inostrane penzije

2

OPS.1.2

Uverenje o izdržavanju (o porodičnom stanju)

3

OPS.1.3

Overa potpisa rukopisa i prepisa

4

OPS.1.4

Upis u knjigu umrlih i sačinjavanje smrtovnica

5

OPS.1.5

Upis u matične knjige činjenice iz inostranstva

6

OPS.1.6

Izvod iz matične knjige umrlih

7

OPS.1.7

Uverenje - druge isprave o kojima se vodi službena evidencija

8

OPS.1.8

Uverenje o državljanstvu

9

OPS.1.9

Sklapanje braka

10

OPS.1.10

Izvod iz matične knjige venčanih

11

OPS.1.11

Obnova upisa u matičnim knjigama i knjizi državljana

12

OPS.1.12

Izvod iz matične knjige rođenih

13

OPS.1.13

Uverenje o slobodnom bračnom stanju

14

OPS.1.14

Upis promena pojedinih činjenica u matičnim knjigama

15

OPS.1.15

Priznavanja očinstva

16

OPS.1.16

Izvod iz matičnih knjiga namenjenih inostranstvu

17

OPS.1.17

Upis činjenice rođenja u knjigu rođenih

18

OPS.1.18

Ispravke i dopune u matičnim knjigama

19

OPS.1.19

Promena ličnog imena

20

OPS.1.20

Naknadni upis u matičnu knjigu rođenih

21

OPS.1.21

Naknadni upis u matičnu knjigu umrlih

22

OPS.1.22

Izdavanje radne knjižice

23

OPS.1.23

Duplikat radne knjižice

24

OPS.1.24

Potvrda da je lice upisano u birački spisak

25

OPS.1.25

Upis u birački spisak

26

OPS.1.26

Brisanje iz biračkog spiska

27

OPS.1.27

Upis promena podataka u biračkom spisku

28

OPS.1.28

Ispravke i promene u radnoj knjižici

29

OPS.1.29

Razgledanje i prepisivanje spisa predmeta

30

OPS.1.30

Popis zaostavštine

31

ODELJENJE ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI

Odsek poslova korisnika budžetskih sredstava

 

DRD.1.1

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za republički kredit

32

DRD.1.2

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za studentski dom

33

DRD.1.3

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za dom učenika srednjih škola

34

DRD.1.4

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za gradsku stipendiju

35

DRD.1.5

Potvrda o prosečnim primanjima po članu domaćinstva za oslobađanje od plaćanja školarine i ispita

36

DRD.1.6

Sufinansiranje projekata udruženja

37

DRD.1.14

Procena potreba za dodatnu obrazovnu, zdravstvenu i socijalnu podršku detetu i učeniku

38

DRD.1.15

Dodela gradskih stipendija

39

Odsek poverenih poslova

 

DRD.2.1

Naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta

40

DRD.2.2

Naknada zarade za vreme odsustva sa rada radi posebne nege deteta

41

DRD.2.4

Dečiji dodatak (nov korisnik)

42

DRD.2.5

Dečiji dodatak (obnova)

43

DRD.2.6

Roditeljski dodatak majke za prvo, drugo, treće i četvrto dete

44

DRD.2.7

Roditeljski dodatak za oca

45

DRD.2.8

Naknada troškova boravka u predškolskoj ustanovi za decu bez roditeljskog staranja

46

DRD.2.9

Naknada troškova boravka u predškolskoj ustanovi za decu sa smetnjama u razvoju

47

DRD.2.10

Jednokratna novčana naknada za prvorođeno dete

48

DRD.2.11

Novčana naknada za nezaposlene porodilje

49

DRD.2.12

Naknada troškova za vantelesnu oplodnju

50

Odsek poslova socijalne zaštite

DRD.3.1

Pravo na naknadu troškova sahrane umrlih nosioca "Partizanske spomenice 41"

51

DRD.3.2

Besplatna vožnja u gradskom saobraćaju za određene kategorije lica

52

DRD.3.3

Mesečno novčano primanje učesnika NOR-a i članova porodice palih i umrlih boraca.

53

DRD.3.4

Borački dodatak

54

DRD.3.5

Mesečno novčano primanje civilnih invalida rata i članova porodice civilnih invalida rata

55

DRD.3.6

Lična invalidnina civilnog invalida rata, ortopedski dodatak i negu i pomoć drugog lica

56

DRD.3.7

Pogrebni troškovi porodici umrlih korisnika mesečnog novčanog primanja

57

DRD.3.8

Dopunsko materijalno obezbeđenje učesnika NOR-a i članova porodice palih i umrlih boraca

58

DRD.3.9

Lična invalidnina

59

DRD.3.10

Dodatak za negu i pomoć

60

DRD.3.11

Ortopedski dodatak za civilne invalide rata

61

DRD.3.12

Ortopedska i druga pomagala

62

DRD.3.13

Naknada za vreme nezaposlenosti ratnih vojnih invalida od I-IV grupe invaliditeta

63

DRD.3.14

Besplatna i povlašćena vožnja železnicom, autobusom, avionom ili brodom za vojne invalide i korisnike porodične invalidnine

64

DRD.3.15

Ishrana i smeštaj za vreme putovanja i boravka u drugom mestu za vojne invalide i korisnike porodične invalidnine

65

DRD.3.16

Putničko motorno vozilo za vojna invalidna lica

66

DRD.3.17

Porodična i uvećana porodična invalidnina po palom borcu i vojnom invalidu

67

DRD.3.18

Pravo na pomoć u slučaju smrti vojnog invalida

68

DRD.3.19

Mesečno novčano primanje vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine

69

DRD.3.20

Dodatak za negu za vojne invalide, korisnike porodične invalidnine i članovi porodice umrlih boraca NOR-a

70

DRD.3.21

Porodični dodatak

71

DRD.3.22

Naknada pogrebnih troškova za vojne invalide, korisnike porodične invalidnine i članovi porodice umrlih boraca NOR-a

72

DRD.3.23

Priznavanje prava ratnog ili mirnodopskog vojnog invalida

73

 

Povereništvo Komesarijata za izbeglice

DRD.4.1

Registracija i izdavanje legitimacije raseljenog lica

74

DRD.4.2

Duplikat legitimacije raseljenog lica

75

DRD.4.4

Saglasnosti za promenu boravišta izbeglog lica

76

DRD.4.5

Naknada pogrebnih troškova izbeglog lica

77

DRD.4.6

Potvrda da se lica nalaze u statusu raseljenog lica

78

DRD.4.8

Ukidanje svojstva izbeglog lica

79

DRD.4.9

Promena podataka u legitimaciji raseljenog lica

80

ODELJENJE ZA PRIVREDU I FINANSIJE

Odsek za privredu i razvoj

PRV.1.1

Utvrđivanje visine naknade za promenu namene obradivog poljoprivrednog zemljišta i korišćenje u nepoljoprivredne svrhe radi izgradnje objekata (poslovnog, stambenog i dr.)

81

PRV.1.2

Utvrđivanje visine naknade za promenu namene obradivog poljoprivrednog zemljišta za podizanje veštačkih livada i pašnjaka i podizanje šuma

82

PRV.1.3

Utvrđivanje visine naknade za promenu namene obradivog poljoprivrednog zemljišta za eksploataciju mineralnih sirovina

83

PRV.1.4

Utvrđivanje ispunjenosti uslova za oslobađanje plaćanja naknade za promenu namene obradivog poljoprivrednog zemljišta.

84

PRV.1.5

Kategorizacija kuća, apartmana i soba radi pružanja ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti

85

PRV.1.6

Kategorizacija seoskog turističkog domaćinstva radi pružanja ugostiteljskih usluga

86

PRV.1.8

Uverenje o podacima upisanim u registar radnji za preduzetnike koji se vodi registrovali obavljanje delatnosti zaključno sa 30.12.2005. godine

87

ODELJENJE ZA SKUPŠTINSKE POSLOVE

Odsek za poslove Skupštine grada

SKP.1.1

Pretplata na Službeni List

88

KABINET GRADONAČELNIKA

 

GRD.1.1

Prijem kod gradonačelnika i zamenika gradonačelnika

89

GRD.1.2

Pristup informacijama od javnog značaja

90

 

 

 

ODELJENJE ZA URBANIZAM, GRAĐEVINARSTVO I STAMBENO-KOMUNALNE DELATNOSTI

 

 

 

Odsek za urbanizam i građevinarstvo

URB.1.1

Informacija o lokaciji

91

URB.1.2

Lokacijska dozvola

92

URB.1.3

Građevinska dozvola

93

URB.1.4

Upotrebna dozvola

94

URB.1.6

Potvrda o podnetom zahtevu za legalizaciju

95

URB.1.7

Potvrda o usaglašenosti temelje objekata sa odobrenom dokumentacijom

96

URB.1.10

Prijava početka gradnje

97

URB.1.11

Izmena prostornog/urbanističkog plana

98

URB.1.12

Potvrđivanje urbanističkih projekata

99

URB.1.13

Potvrđivanje projekata preparcelacije i parcelacije

100

URB.1.14

Odobrenje za izgradnju sekundarnih, odnosno distributivnih mreža komunalne infrastrukture

101

URB.1.15

Odobrenje za izgradnju za postavljanje antenskih stubova i sekundarnih, odnosno distributivnih delova elektronske komunikacijske mreže

102

URB.1.16

Odobrenje za izgradnju pomoćnih objekata

103

URB.1.17

Odobrenje za investiciono održavanje, rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju, promenu namene objekata

104

 

Odsek za stambeno - komunalne poslove

URB.1.18

Odobrenje za izgradnju manjih crpnih stanica, priključaka na izgrađenu vodovodnu, kanalizacionu, gasnu i sličnu mrežu

105

URB.2.1

Zauzeće javne površine postavljanjem letnje bašte

106

URB.2.2

Zauzeće javne površine postavljanjem rashladne vitrine

107

URB.2.3

Zauzeće javne površine postavljanjem tezge, vitrine i slično za izlaganje neprehrambene robe

108

URB.2.4

Zauzeće javne površine postavljanjem pokretnih tezgi za prodaju prigodnih poklona, povodom obeležavanja Nove godine, 8. marta i sl.

109

URB.2.5

Zauzeće javne površine postavljanjem pokretnih tezgi za prodaju kokica, semenki, industrijski pakovanog sladoleda, knjiga, novina, časopisa i slika

110

URB.2.6

Zauzeće javne površine postavljanjem plažnog bara

111

URB.2.7

Zauzeće javne površine izvođenjem radova na zelenim površinama

112

URB.2.8

Zauzeće javne površine održavanjem promocija, sportskih ili kulturnih manifestacija, vašara

113

URB.2.9

Zauzeće javne površine smeštajem građevinskog materijala

114

URB.2.10

Zauzeće javne površine raskopavanjem

115

URB.2.11

Zauzeće javne površine postavljanjem kioska

116

URB.2.12

Uverenje o promeni naziva naselja, ulica i trgova

117

URB.2.13

Uverenje o registrovanim stambenim zgradama

118

URB.2.14

Iseljenje bespravno iseljenih lica iz stambenih objekata

119

URB.2.15

Premeštanje posmrtnih ostataka

120

URB.2.16

Zauzeće javne površine postavljanjem tendi i perdi

121

URB.2.17

Zauzeće javne površine priređivanjem dečje zabave putem zabavnih automobilčića i slično

122

 

 

URB.3.4

Vodni uslovi

123

URB.3.5

Vodna saglasnost

124

URB.3.6

Vodna dozvola

125

URB.3.7

Eksproprijacija nepokretnosti

126

URB.3.8

Uknjižba etažne svojine i za starost objekta

127

URB.3.9

Neposredno otuđenje (davanje u zakup) građevinskog zemljišta

128

URB.3.10

Saglasnost za izradu projekta parcelacije i preparcelacije

129

URB.3.11

Određivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekta u posebnim slučajevima

130

URB.3.12

Poništaj rešenja o eksproprijaciji nepokretnosti

131

URB.3.15

Povraćaj utrina i pašnjaka

132

Odsek za poslove saobraćaja

URB.4.1

Overa reda vožnje u gradskom i prigradskom saobraćaju

133

URB.4.2

Izmena reda vožnje

134

URB.4.3

Određivanje lokacije i otvaranje autobuskog stajališta

135

URB.4.4

Privremena izmena režima saobraćaja

136

URB.4.5

Kretanje teretnih vozila ulicama kojima je zabranjen saobraćaj za teretna vozila

137

URB.4.6

Utvrđivanje ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza

138

URB.4.7

Taksi dozvola i evidencioni broj

139

URB.4.8

Postavljanje i obeležavanje saobraćajne signalizacije

140

URB.4.9

Postavljanje fizičkih prepreka i posuda sa biljnom dekoracijom

141

ODELJENJE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

Odsek za zaštitu životne sredine i inspekcija za zaštitu životne sredine

ZZS.1.1

Odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu i o obimu i sadržaju studije o proceni uticaja na životnu sredinu

142

ZZS.1.3

Odlučivanje o davanju saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu

143

ZZS.1.4

Odlučivanje o potrebi izrade Studije o proceni uticaja zatečenog stanja na životnu sredinu

144

ZZS.1.5

Odlučivanje o davanju saglasnosti na studiju o proceni uticaja zatečenog stanja na životnu sredinu

145

ZZS.1.8

Dozvola za sakupljanje, transport, skladištenje i tretman neopasnog otpada

146

ZZS.1.9

Potvrda za izuzimanje od dozvole za sakupljanje, transport, skladištenje i tretman neopasnog otpada

147

ZZS.1.10

Dozvola o integrisanoj kontroli i sprečavanju zagađivanja životne sredine

148

ZZS.1.11

Odobrenje za rad stacionarnog izvora zagađivanja vazduha

149

ZZS.1.12

Odobrenje za korišćenje i promet opasnih i naročito opasnih hemikalija

150

ZZS.1.13

Ispunjenost uslova prostora i opreme, u pogledu zaštite životne sredine, za obavljanje privredne delatnosti

151

ZZS.1.14

Mere i uslovi za zaštitu od buke

152

ODELJENJE ZA PORESKU ADMINISTRACIJU

Odsek za utvrđivanje javnih prihoda

PKN.1.1

Porez na imovinu fizičkih lica

153

PKN.1.2

Porez na imovinu pravnih lica

154

PKN.1.3

Otpis poreskog dugovanja

155

Odsek za kontrolu javnih prihoda

PKN.2.1

Lokalna komunalna taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru

156

Odsek za naplatu, poresko knjigovodstvo i izveštavanje

PKN.3.1

Uverenje o imovnom stanju

157

PKN.3.2

Pregled stanja poreskog duga

158

PKN.3.3

Povraćaj - preknjižavanje više ili pogrešno uplaćenih sredstava