REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA VREDNOVANJE PROJEKATA I PROGRAMA U OBLASTI SOCIJALNE POLITIKE

("Sl. list grada Pančeva", br. 3/2014)

I

Obrazuje se Komisija za vrednovanje projekata i programa u oblasti socijalne politike (daljem tekstu: Komisija), u sledećem sastavu:

1. Suzana Jovanović dipl. socijalni radnik, član Gradskog veća grada Pančeva,

2. Zorana Demenji, socijalni radnik u penziji,

3. Rajka Blagojević, dipl. socijalni radnik, zaposlena u Centru za socijalni rad "Solidarnost" Pančevo,

4. Mitrana Ignjatović, viša medicinska sestra, zaposlena u Domu zdravlja Pančevo,

5. Zdenka Jokić, odbornica u Skupštini grada Pančeva.

Komisija na prvoj sednici, većinom glasova od ukupnog broja članova, bira predsednika Komisije.

Za sekretara Komisije imenuje se Dragana Dačić, politikolog, pomoćnik sekretara Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

II

Zadatak Komisije je vrednovanje projekata i programa u oblasti socijalne politike.

Poslovi vrednovanja projekata i programa u oblasti socijalne politike obuhvataju: 1. aktivnosti na pripremi dokumentacije za raspisivanje javnog poziva-konkursa za finansiranje - sufinansiranje projekata ustanova iz oblasti javnih službi i organizacija civilnog društva, kao i sufinansiranja programskih troškova organizacija civilnog društva - udruženja osoba sa invaliditetom i teškim hroničnim oboljenjima u gradu Pančevu i to: predloga teksta javnog poziva - konkursa, obrasca za apliciranje, kriterijuma za vrednovanje projekata i programa; 2. aktivnosti na proceni kvaliteta projekata i programa primenom utvrđenih kriterijuma i bodovanjem, odnosno ocenjivanjem svih segmenata projekata i programa, kao i procena vrednosti budžeta projekata i programa; 3. aktivnosti na utvrđivanju rang liste projekata i programa za finansiranje odnosno sufinansiranje iz budžeta grada i utvrđivanje konačnog predloga projekata i programa za finansiranje odnosno sufinansiranje iz budžeta grada; 4. aktivnosti na posmatranju, odnosno monitoringu odobrenih projekata, nakon polovine vremena predviđenog za realizaciju projekata i programa, 5. aktivnosti razmatranja i ocenjivanja završnih izveštaja o realizaciji odobrenih projekata i programa.

III

Lica iz tačke I ovog rešenja imenuju se na vreme od 4 godine, odnosno do isteka mandata odbornicima Skupštine grada Pančeva.

IV

Sednice Komisije saziva predsednik Komisije.

Za punovažan rad Komisije potrebno je da sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova.

Komisija na sednicama odlučuje većinom glasova od ukupnog broja članova.

V

Članovima Komisije koji nisu zaposleni u Gradskoj upravi grada Pančeva, nisu članovi Gradskog veća grada Pančeva ili odbornici Skupštine grada Pančeva, pripada naknada u neto iznosu od 1.200,00 dinara po sednici.

VI

Stručne i administrativno tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja i Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove gradonačelnika i Gradskog veća Gradske uprave grada Pančeva.

VII

Stupanjem na snagu ovog rešenja prestaju da važe rešenja Gradonačelnika grada Pančeva broj: II-06-020-6/2012-273 od 16.11.2012. godine, II-06-020-1/2013-66 od 31.01.2013. godine, II-06-020-1/2013-329 od 12.04.2013. godine i II-06-020-4/2013-126 od 02.08.2013. godine.

VIII

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".