ODLUKA

O DONOŠENJU GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA NOVI PAZAR 2020

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 1/2014)

Član 1

Ovom odlukom donosi se Generalni urbanistički plan Novog Pazara 2020 koji je izrađen od strane javnog preduzeća Zavoda za urbanizam grada Novog Pazar (u daljem tekstu: generalni urbanistički plan).

Generalni urbanistički plan usklađen je sa amandmanom Muamera Bačevca predsednika Odborničke grupe "Evropski Novi Pazar Rasim Ljajić" broj 350-9/2014 od 31.01.2014. godine prema mišljenju Komisije za planove grada iznetog u stavu 1. Zapisnika broj 06-16/2014 od 03.02.2014. godine.

Sastavni deo Generalnog urbanističkog plana Novi Pazar 2020 čini aneks plana koji se odnosi na prostor i objekte Vojske Republike Srbije.

Izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu generalnog urbanističkog plana Novi Pazar 2020 čini sastavni deo obrazloženja plana.

Član 2

Plan čini tekstualni deo i grafički prikazi.

Plan je izrađen u četiri primerka u analognom obliku i četiri primerka u digitalnom obliku od strane Javnog preduzeća Zavoda za urbanizam grada Novog Pazara.

Član 3

Četiri primerka donetog plana u analognom obliku overeni su potpisom predsednika Skupštine grada i pečatom Skupštine grada Novog Pazara.

Grafički prikazi donetog plana u analognom obliku overeni su potpisom ovlašćenog lica organa koji je doneo planski dokument i pečatom Skupštine grada Novog Pazara.

Član 4

Jedan primerak donetog, potpisanog i overenog Plana u analognom obliku i jedan primerak donetog Plana u digitalnom obliku, dostavljaju se arhivi organa nadležnog za njegovo donošenje.

Tri primerka donetog, potpisanog i overenog Plana u analognom obliku i tri primerka donetog Plana u digitalnom obliku dostavljaju se organu nadležnom za njegovo sprovođenje.

Član 5

Planski dokument mora biti dostupan na uvid javnosti u toku važenja dokumenta u sedištu donosioca, odnosno u Odeljenju za urbanizam i izgradnju Gradske uprave za izvorne i poverene poslove lokalne samouprave grada Novog Pazara.

Član 6

Po donošenju, plan stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara". Tekstualni deo plana objavljuje se u "Službenom listu grada Novog Pazara".

Aneks plana koji se odnosi na prostor i objekte Vojske Republike Srbije nije dostupan javnosti.

Planski dokumenat se objavljuje u elektronskom obliku i dostupan je javnosti putem interneta.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Pazara".

Napomene

Generalni urbanistički plan Novi Pazar 2020. objavljen je u "Sl. listu grada Novog Pazara", br. 2/2014 od 24. februara 2014. godine.