REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA DAVANJE STRUČNOG MIŠLJENJA NA ZAHTEVE ZA KORIŠĆENJE PROSTORA NA JAVNIM POVRŠINAMA U POSLOVNE SVRHE

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 5/2014)

Član 1

Obrazuje se Komisija za davanje stručnog mišljenja na zahteve za korišćenje prostora na javnim površinama u poslovne svrhe, u sastavu:

predsednik,

- Marina Trajković, načelnik Sekretarijata za urbanizam i imovinsko-pravne poslove,

zamenik predsednika,

- Nenad Stamenov, dipl. ekonomista,

sekretar

- Većija Kostić, dipl. arhitekta, šef Odseka za urbanizam,

članovi

1. Saša Stošić, saobraćajni inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine,

2. Snežana Mihajlović, dipl. građevinski inženjer Sekretarijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine,

3. Dragana Miladinović, inspektor za zaštitu životne sredine u Odeljenju za zaštitu životne sredine i

4. Marija Nikolić, arhitekta u JP "Zavod za urbanizam".

5. Nenad Tasić, Odsek lokalne poreske administracije.

Član 2

Zadatak Komisije iz člana 1. ovog Rešenja je da nakon podnošenja zahteva stranke, izađe na lice mesta i utvrdi mogućnost postavljanja bašti, tezgi i drugih pokretnih objekata na javnim površinama na teritoriji grada Vranja (mesto postavljanja, površinu i druge elemente koji su od važnosti).

Član 3

Nakon donošenja stručnog mišljenja Komisije, isto se dostavlja Sekretarijatu za finansije i privredu koji vrši obračun za postavljanje letnje bašte.

Nakon izvršene uplate, stranka dobija urbanističke uslove za postavljanje manjih montažnih objekata od strane Sekretarijata za urbanizam i imovinsko-pravne poslove.

Član 4

Zadatak sekretara Komisije je da obavlja stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije (zakazivanje sednice Komisije, vođenje zapisnika na sednici Komisije, prijem zahteva stranaka, stručna obrada akata donetih na sednici Komisije, umnožavanje akata i dostavljanje istih Sekretarijatu za finansije i privredu - Odseku lokalne poreske administracije kod koga je otvoren predmet po zahtevu stranke).

Član 5

Naknada za rad Komisije, određena je na način i pod uslovima propisanim Odlukom o izmeni akata kojim je određena naknada za rad članova saveta i komisija Skupštine grada Vranja, broj: 02-53/09-12 od 20.05.2009. godine i Odlukom o potvrđivanju važnosti i izmeni Odluke o izmeni akata kojima je određena naknada za rad članova saveta i komisija Skupštine grada Vranja broj: 02-12/10-12 od 10.03.2010. godine.

Član 6

Mandat Komisije za davanje stručnog mišljenja na zahteve za korišćenje prostora na javnim površinama u poslovne svrhe traje 2 (dve) godine.

Član 7

Rešenje stupa na snagu danom donošenja.

Član 8

Rešenje objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".