ODLUKA
O EKONOMSKI NAJNIŽOJ CENI PO KOJOJ SE AUTO-TAKSI PREVOZ PUTNIKA MORA OBAVLJATI NA TERITORIJI GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 5/2014)

 

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se najniža cena auto-taksi prevoza putnika u dinarima (u daljem tekstu: cena auto-taksi prevoza) po kojoj se auto-taksi prevoz mora obavljati na teritoriji grada Pančeva (u daljem tekstu: Grad).

II CENA AUTO-TAKSI PREVOZA

Član 2

Cena auto-taksi prevoza utvrđuje se za start auto-taksi vozila (u daljem tekstu: start) u dinarima (din), vožnju po pređenom kilometru (u daljem tekstu: vožnja po kilometru) u dinarima (din/km) i čekanje auto-taksi vozila po satu čekanja (u daljem tekstu: čekanje po satu) u dinarima (din/ sat) i to:

Redni broj

NAZIV

TARIFA

1

Start

70

2

Vožnja po kilometru

70

3

Čekanje po satu

500

U cenu auto-taksi prevoza putnika uračunat je i prevoz ličnog prtljaga putnika, koji se stavlja u prostor namenjen za smeštaj prtljaga.

Član 3

Taksimetar mora biti podešen isključivo u skladu sa cenom auto-taksi prevoza iz člana 2. ove odluke.

III NADZOR

Član 4

Nadzor nad sprovođenjem odredaba ove odluke u celini, obavlja Agencija za saobraćaj Gradske uprave Grada.

Poslove inspekcijskog nadzora nad sprovođenjem odredaba ove odluke vrši Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada, preko komunalnih inspektora i inspektora za saobraćaj i puteve (u daljem tekstu: inspektor).

Komunalno-policijske poslove pri vršenju nadzora nad održavanjem komunalnog reda propisanim ovom odlukom, obavlja Komunalna policija, u skladu sa zakonom i drugim propisima donetim na osnovu njega.

Član 5

U vršenju inspekcijskog nadzora, inspektor je dužan i ovlašćen da auto-taksi vozilo kojim se vrši auto-taksi prevoz protivno odredbama ove odluke, isključi vozilo iz saobraćaja na period od pet, odnosno deset dana na način propisan zakonom kojim se uređuje prevoz putnika i stvari u drumskom saobraćaju i preduzme druge mere i radnje za koje je ovlašćen zakonom i drugim aktima Grada donetim na osnovu njega.

IV KAZNENE ODREDBE

Član 6

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 20.000,00 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako postupi suprotno odredbama člana 3. ove odluke.

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 10.000,00 dinara kazniće se za prekršaj i odgovorno lice u pravnom licu ako postupi suprotno odredbama člana 3. ove odluke.

Novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 10.000,00 dinara kazniće se za prekršaj preduzetnik ako postupi suprotno odredbama člana 3. ove odluke.

Član 7

Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o ekonomsko najnižoj ceni po kojoj se auto-taksi prevoz putnika mora obavljati na području grada Pančeva ("Sl. list grada Pančeva", br. 36/11 i 21/13).

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva", a primenjuje se od 1. marta 2014. godine.

Napomene

Redakcija je zadržala numeraciju odeljaka kako su oni objavljeni u "Sl. listu grada Pančeva".