ODLUKA
O OBAVEZI PODNOŠENJA PORESKIH PRIJAVA ZA UTVRĐIVANJE POREZA NA IMOVINU NEPOKRETNOSTI OBVEZNIKA KOJI NE VODE POSLOVNE KNJIGE, KOJE SE NALAZE NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE

("Sl. list grada Subotice", br. 34/2013 i 7/2014)

Član 1

Ovom odlukom uvodi se obaveza podnošenja poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu na nepokretnosti koje se nalaze na teritoriji Grada Subotice.

Nepokretnosti se razvrstavaju u sledeće grupe:

1) građevinsko zemljište;

2) poljoprivredno zemljište;

3) šumsko zemljište;

4) stanovi;

5) kuće za stanovanje;

6) poslovne zgrade i drugi (nadzemni i podzemni) građevinski objekti koji služe za obavljanje delatnosti;

7) garaže i garažna mesta.

Član 2

Obveznici poreza na imovinu koji ne vode poslovne knjige, kojima je poreska obaveza za nepokretnosti koje se nalaze na teritoriji Grada dužni su da od 1. januara 2014. godine do 30. juna 2014. godine, podnesu poreske prijave za tu imovinu, što uključuje i imovinu za koju poreska prijava nije podneta i imovinu za koju je podneta poreska prijava do 31. decembra 2013. godine.

Poreska prijava iz stava 1. ovog člana se podnosi za svaku nepokretnost iz člana 1. stav 2. ove odluke posebno, na propisanom obrascu.

Član 3

Lice iz člana 2. stav 1. ove odluke, koje ne podnese poresku prijavu u skladu sa članom 2. ove odluke, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom u skladu sa zakonom kojim se uređuju poreski postupak i poreska administracija.

Član 4

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu Grada Subotice" i na internet strani Grada Subotice.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice", a primenjivaće se od 1. januara 2014. godine.

 

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o obavezi podnošenja poreskih prijava za utvrđivanje poreza na imovinu nepokretnosti obveznika koji ne vode poslovne knjige,
koje se nalaze na teritoriji Grada Subotice

("Sl. list grada Subotice", br. 7/2014)

Član 2

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".