UREDBA KOMISIJE (EEZ) BR. 736/89
OD 16. MARTA 1989. GODINE U VEZI SA SVRSTAVANJEM ODREĐENIH ROBA PREMA KOMBINOVANOJ NOMENKLATURI

("Sl. glasnik RS", br. 32/2014)

KOMISIJA EVROPSKIH ZAJEDNICA,

Imajući u vidu Ugovor o osnivanju Evropske ekonomske zajednice,

Imajući u vidu Uredbu Saveta (EEZ) broj 2658/871 o tarifnoj i statističkoj nomenklaturi i Zajedničkoj carinskoj tarifi, poslednji put izmenjenu i dopunjenu Uredbom (EEZ) broj 20/892, a posebno član 9,

_________
1 OJ L 256, 7.9.1987, str. 1.
2 OJ L 4, 6.1.1989, str. 19.

S obzirom na to da je, kako bi se osigurala dosledna primena Kombinovane nomenklature priložene uz navedenu uredbu, neophodno usvojiti mere u vezi sa svrstavanjem robe navedene u Aneksu ove uredbe;

S obzirom na to da su Uredbom (EEZ) broj 2658/87 utvrđena osnovna pravila za primenjivanje Kombinovane nomenklature. Ova pravila se takođe primenjuju na svaku drugu nomenklaturu koja se u potpunosti ili delimično zasniva na njoj, ili joj dodaje bilo kakve potpodele i koja je ustanovljena posebnim propisima Zajednice, sa ciljem primene tarifnih i drugih mera koje se odnose na trgovinu robom;

S obzirom na to da se u skladu sa tim osnovnim pravilima, roba opisana u koloni 1. tabele priložene uz ovu uredbu, svrstava u CN oznaku navedenu u koloni 2, prema razlozima datim u koloni 3. te tabele;

S obzirom na to da su mere predviđene ovom uredbom u skladu sa mišljenjem Odbora za nomenklaturu,

DONELA JE OVU UREDBU:

Član 1

Roba opisana u koloni 1. tabele date u prilogu sada se svrstava u okviru Kombinovane nomenklature u odgovarajuće CN oznake date u koloni 2. navedene tabele.

Član 2

Ova uredba stupa na snagu 21. dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Evropskih zajednica".

Ova uredba je obavezujuća u celini i neposredno se primenjuje u svim državama članicama.

U Briselu, 16. marta 1989. godine.

Za Komisiju
Christiane SCRIVENER
član Komisije

ANEKS

Opis robe

Svrstavanje
(CN oznaka)

Razlozi

(1)

(2)

(3)

1. Lagani, komotni, pleteni komad odeće (100% pamuk), sa prosečno deset ili više bodova po dužnom centimetru u jednom smeru, namenjen je za pokrivanje gornjeg dela tela i doseže do ispod pojasa, sa delimičnim otvorom na prednjici na okruglom izrezu oko vrata bez okovratnika, sa kopčanjem dugmadima leve strane preko desne. Ima komotne kratke rukave porubljene na krajevima. Donja ivica komada odeće, koja je porubljena, ima bočne izreze od po približno 6 cm sa svake strane. Na izrezu oko vrata postoji traka od pletenog materijala. Na leđnom delu, takođe postoji polukružni umetak koji se spušta se od izreza oko vrata. (Videti fotografiju broj 395(*)).

6105 10 00

Svrstavanje je određeno uslovima Osnovnih pravila 1. i 6. za primenjivanje Kombinovane nomenklature, Napomenom 4. uz Glavu 61 i naimenovanjima uz CN oznake 6105 i 6105 10 00.

2. Komotni, pleteni ili kukičani komad odeće (100% pamuk) sa prosečno deset ili više bodova po dužnom centimetru u jednom smeru, namenjen je za pokrivanje gornjeg dela tela i doseže do ispod struka. Ima delimični otvor na prednjici na okruglom izrezu oko vrata bez okovratnika sa kopčanjem dugmadima desne strane preko leve i dugih je rukava. Takođe je porubljen na izrezu oko vrata, krajevima rukava i donjoj ivici odevnog predmeta. (Videti fotografiju broj 394 (*)).

6106 10 00

Svrstavanje je određeno uslovima Osnovnih pravila 1. i 6. za primenjivanje Kombinovane nomenklature, Napomenom 4. uz Glavu 61 i naimenovanjima uz CN oznake 6106 i 6106 10 00. Videti takođe Dopunski komentar Kombinovane nomenklature koji se odnosi na košulje i košulje-bluze.

3. Lagani, komotni, pleteni komad odeće (100% pamuk) modernog kroja, sa prosečno 10 ili više bodova po dužnom centimetru u jednom smeru, namenjen je za pokrivanje gornjeg dela tela, i doseže do ispod pojasa, sa prednje strane sa delimičnim otvorom na komotnom izrezu oko vrata bez okovratnika i sa kopčanjem dugmadima desne strane preko leve. Komad odeće je bez rukava i ima našiveni pleteni materijal na izrezu oko vrata i otvorima za ruke. Donja ivica odevnog predmeta je porubljena. (Videti fotografiju broj 396 (*))

6106 10 00

Svrstavanje je određeno uslovima Osnovnih pravila 1. i 6. za primenjivanje Kombinovane nomenklature, Napomenom 4. uz Glavu 61 i naimenovanjima uz CN oznake 6106 i 6106 10 00. Videti takođe Dopunski komentar Kombinovane nomenklature koji se odnosi na košulje i košulje-bluze.