ODLUKA

O UKIDANJU JUGOKONCERTA - USTANOVE ZA MUZIČKO-SCENSKU DELATNOST

("Sl. list grada Beograda", br. 16/2014)

Član 1

Ovom odlukom ukida se Jugokoncert - ustanova za muzičko-scensku delatnost, zbog nepostojanja zakonskih uslova za obavljanje delatnosti.

Član 2

Jugokoncert je ustanova za muzičko-scensku delatnost, koji je osnovan aktom o osnivanju broj 6-189/76-XVIII-01 od 3. aprila 1976. godine i upisan u sudski registar Okružnog privrednog suda u Beogradu pod brojem Fi 1844/76 od 31. maja 1976. godine (u daljem tekstu: Jugokoncert).

Osnivač Jugokoncerta je grad Beograd.

Član 3

Prava, obaveze, odgovornosti i imovinu Jugokoncerta koju čine pravo svojine na pokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini, novčana sredstva i druga imovinaska prava, preuzima grad Beograd.

Član 4

Na osnovu ove odluke sprovešće se postupak redovne likvidacije, u skladu sa zakonom.

Za likvidacionog upravnika, koji će sprovesti postupak redovne likvidacije Jugokoncerta, određuje se Gordana Kukrkić, pomoćnik direktora Uprave za trezor - Sekretarijata za finansije Gradske uprave grada Beograda.

Obavezuje se likvidacioni upravnik da o svim radnjama preduzetim u postupku redovne likvidacije obavesti gradonačelnika grada Beograda, preko organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda nadležne za obavljanje poslova kulture.

Član 5

Stupanjem na snagu ove odluke prestaju da važe opšta akta Jugokoncerta.

Član 6

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Beograda".