ODLUKA

O UTVRĐIVANJU OSNOVICE, STOPE DOPRINOSA, KAO I NAČINU PLAĆANJA ČLANARINE OSNOVNOM ZADRUŽNOM SAVEZU POŽAREVAC

("Sl. glasnik RS", br. 34/2014)

Član 1

Osnovica za utvrđivanje doprinosa (članarine) kojom članice Osnovnog zadružnog saveza Požarevac (u daljem tekstu: Savez) obezbeđuje sredstva za rad Saveza.

Član 2

Članice Saveza plaćaju doprinos (članarinu) ovom savezu 1% od bruto zarade (osnovica za obračun zarada), po izvršenoj uplati poreza i doprinosa za zarade, s tim da je najniži mesečni iznos članarine 2.000,00 dinara, a na dan uplate doprinosa se uplaćuje razlika.

Članice koje ne primaju redovno zaradu, imaju obavezu prema ovom savezu u iznosu od 2.000,00 dinara mesečno.

Član 3

Doprinos (članarina) se uplaćuje na tekući račun Saveza kod Banka inteze broj 160-13956-15 ili Erste banka broj 340-11007990-95 na dan uplate poreza i doprinosa na zarade, a za članice koje ne isplaćuju redovno zaradu, mesečna obaveza od 2.000,00 dinara se isplaćuje do kraja meseca za prethodni mesec.

Novoosnovane zadruge prilikom preuzimanja dokumenata o početku rada zadruge uplaćuju Savezu 150 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate, a po srednjem kursu NBS, i time stiču status aktivne članice Saveza, a ujedno im se uplata za izradu dokumenata smatra i izmirenom članarinom za narednih godinu dana.

Član 4

Danom stupanja na snagu ove odluke, prestaju da važe sve ranije donete odluke o utvrđivanju osnovice i stope doprinosa i načinu i rokovima plaćanja doprinosa (članarine) Osnovnom zadružnom savezu Požarevac.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primenjivaće se od 1. januara 2014. godine i važiće do donošenja nove odluke.

Član 6

Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".